Vi är i final i DM efter 5-2 mot Bollnäs

21 MAR 2015 19:49
Vi vann dagens semifinal i DM mot Bollnäs GIF/FF med 5-2(3-1). Det började inte bra utan Bollnäs tog ledningen med 1-0 efter 13 min. Mathias Åkerlund kvitterade 5 min senare på en hörnvariant.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Vi hade väldigt svårt att få till något konstruktivt spel och Bollnäs var närmare 2-1 innan vi blixtrade till i den 41:a och 42:a minuten. Cihan Sener och KIon King såg då till att vi gick till pausvilan med en 3-1 ledning.

I andra halvlek gjorde vi 3 byten direkt utan att spelet blev så mycket bättre. Vi hade mest boll och skapde några halvchanser utan att sätta it bollen. Men intensiteten, passningsspelet och försvarsspelet lyste mycket med sin frånvaro.Vi gjorde ytterligare 3 st byten iandra halvlek. I den 67:e minuten fick Bollnäs en spelafre utvisad. 10 min senafre fick vi en straff som Lucas Dullaghan förvaltade på ett bra sätt till 4-1.Trots en man mindre fick Bollnäs chansen att komma in i matchen efter ett tveksamt 4-2 mål.

Patrik Broman fixade sedan slutresultatet till 5-2 efter en fin nick i den 84:e minuten.

Det bästa och det viktigaste med matchen var att vi vann och gick till final. Vi har därmed möjligheten att försvara fjolårets DM-seger och att få vara med i Svenska Cupen 2015/16.

Skribent: Härje Lindgren