Vinst i Gällivare, 0-2

10 SEP 2015 14:07
Vinst i bortamatchen mot Gällivare med 0-2 (0-1).

Första halvlek är inte mycket att skriva om. Svårspelad plan och två lag som krigar om viktiga poäng.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Vi blir för ivriga stundtals och tappar för mycket folk i våra anfall vilket leder till att GMFF får några omställningar på oss. Dock utan att Niclas ställdes på några stora besvär. Vi har en frispark som Petter skruvar någon dec utanför och en boll i mål av Brolin som blir avblåst för hands.

Men i slutet på halvleken vinner Lucas bollen högt upp och sätter Johan i ett friläge. Behärskar placerar han in viktiga 0-1.

Vi gör en bättre andra halvlek. Kontrollerar den, ligger bättre i våra positioner och GMFF kämpar för att skapa lägen. Vi blir lite vårdslösa med bollen stundtals och det hade vi kunnat gjort bättre.

Men målchanserna är det vi som skapar. Cihan har två lägen, ett vinkelskott som mv gör en jätteräddning på och en gång bryter han in i banan men skottet hamnar rakt på. Siksten har ett jätteläge snett inåt bakåt men avslutet hamnade på toppen av Malmberget. Petter är fri men bollen rensas undan på mållinjen.

Till slut sätter vi tvåan, Didier utmanar och när försvararen stöter sticker han in den perfekt till Lucas som bredsidar in spiken i kistan. En riktig laginsats där vi hittar hem till känslan av att inte släppa till enkla målchanser. Även kul att se Jeppe som inte sätter en fot fel i sitt inhopp och visar vägen i slutskedet av matchen.
Lååång resa hem, men just nu gör det ingenting!!

Start: Niclas, Jonas,Mathias, Thomas, Siksten, Didier, Lucas, Petter, Cihan, Lalle, Brolin.
Ers: Stridh (60), Jeppe (80), Chrille (90), Pelle.

Skribent: Henrik