Hoppa till sidans innehåll

Vinst med 2-1 mot Sollefteå

23 MAJ 2015 16:52
Vi gick segrande ur matchen mot Sollefteå med 2-1(1-0).
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Generellt sett gör vi en bra match och segern är rättvis.

Det tyder på en väldig bred och jämn trupp när vi trots 9 indisponibla spelare (6 skador 3 avstängda) kan mönstra ett starkt lag som åker upp och gör en så pass bra fajt.

Vi startar matchen precis som vi vill och sätter tonen direkt.

Sollefteå får inte andas utan vi trycker tillbaka dem längre och längre ner. Vi har lägen men kanske inte den riktiga chansen att göra mål. Den sista passningen är oftast den svåraste att slå och den saknades många gånger.

Vi är framme många gånger och hotar, Cihan får en boll snett inåt bakåt men blockeras. Johan och Ludde har skott som styrs till hörna, Chrille är någon cm sen på bortre stolpen. Målet låg i luften.

Fotboll är en ironisk sport för när Sollefteå jämnat ut spelet kom ledningsmålet. En magisk passning från Roos som skär genom deras lagdelar fram till Ante som spelar in bollen till Johan som får öppet mål. Väldigt skönt och rättvist.

I andra halvlek trummar vi på. 0-2 målet är makalöst vackert.

Efter att vi haft etablerat spel på deras planhalva ett tag går bollen framåt 7-8 passningar genom hela laget, börjar hos vb Ante och slutar hb Siksten som slår in bollen till Cihan som nickar ner till Pelle som nickar in bollen i tom kasse.

Några minuter senare har vi återigen ett sådant mönsteranfall men Pelles avslut smiter tyvärr utanför.

I stället är det Sollefteå som kommer in i matchen igen, ett fint tidigt inlägg och deras spelare kommer upp väldigt högt och knoppar in reduceringen.

Direkt efter deras mål får Cihan ett friläge men mv räddar förtjänstfullt. 1-3 där och matchen hade nog varit över.

Istället flyttar de fram sina positioner och vi blir för passiva och försöker försvara ledningen. Bollarna dunkas gång på gång in i vår box, Niclas gör en fin reflexräddning när bollen studsar på någon.

Återigen rider vi ut stormen och inkasserar tre poäng. Sollefteå var ännu ett bevis på att det inte finns några lätta matcher i vår serie. För trots skral poängutdelning hittills stred dem på väldigt väl.

Startelva: Niclas, Ante, Roos, Mathias, Siksten, Petter, Ludde, Johan, Cihan, Chrille, Pelle.

Ersättare: Tim, Wille, P Broman, Kion, Lalle, Stridh (60), Bengtsson (75).

pellelööf2015 Johan Brolin

Skribent: Henrik

 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0702517314
E-post: This is a mailto link

Se all info