Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

AIK ett par nummer för stor – till slut

Allsvenska AIK gick som väntat vidare till Svenska Cupens gruppspel. Avancemanget kom efter en seger över ett tappert kämpande HuFF på Glysisvallens gröna gräsmatta, ett HuFF som faktiskt hade 1–1 i paus. I andra halvlek tog kunnandet över och AIK vann med 4–2.

Det var dukat för fotbollsfest och det kom nästan 1600 åskådare (varav 1336 betalande) till Glysis denna onsdagseftermiddag. De fick se Nabil Bahoui göra 1–0 för ”Gnaget” redan i den nionde minuten och många trodde nog att det skulle rinna i väg direkt.

Foto: Peter Scott

Men HuFF ville annorlunda och stod upp på ett berömvärt sätt, och ett flertal snabba omställningar från hemmalagets sida fick AIK-tränaren Henok Goitom att lämna bänken för att instruera sina spelare.

Nu var det väl ändå inget som talade för att HuFF skulle spräcka nollan, men ett misstag av AIK:s målvakt Budimir Janosevic ledde till att Araya Zerai kunde nicka in 1–1 i den 39:e minuten – det var lite som att man fick Kennet Andersson vibbar (2–2 mot Rumänien) över det målet.

Henok Goitom satte in Mikael Lustig redan direkt efter paus men varken han eller någon annan AIK:are kunde hindra Yosef Aksoy att pricka stolpen i den 47:e minuten.

I den 58:e minuten gjorde AIK ett trippelbyte och det gav effekt direkt då Nicolas Stefanelli i en av sina första bollkontakter slog in 1–2 på en målvaktsretur. Det blev ytterligare ett par AIK-mål genom Erik Ring och Sebastian Larsson, som med ett varsitt distansskott ökade gästernas ledning.

Men även HuFF visade prov på bra distansskytte då Filip Caselius snyggade till siffrorna till 2–4.

Som helhet en mycket bra genomförd match av HuFF, som fick AIK att behöva jobba för att vinna.

Skribent: Christer Stridh