Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Äntligen kom islossningen

Förlust 2-6 senaste matchen och vinst 8-1 (2-0) idag. Det svänger om Hudiksvalls FF just nu.

Det var två formsvaga lag som ställdes mot varandra, men det var Hudiksvalls FF som fick uppleva islossning. Det började dock inte som någon sprudlande målfest. Hudiksvalls FF hade taktpinnen från start och skapade en och annan fin chans men bortalaget höll tätt. Araya fick ett fint läge från nära håll tidigt i matchen. I mitten av halvleken kom matchinledningens bästa chans när Hamse trollade på vänsterkanten, tog sig in längs kortlinjen, och lade in den snett inåt bakåt till Arvid som dock prickade ribban. Halvleken kom annars att handla om inlägg och åter inlägg från HuFF:s håll. Kvarnsveden släppte kanterna, lade sig djupt, och gjorde det tjockt i mitten. Matchens bästa spelare Arvid Näsholm om matchinledningen:

-Vi kommer inte till några riktigt klara lägen i början. Men ytorna fanns där. Efter ett tag började det stämma mer och mer. Vi äter oss in i matchen.

Arvid kom också in mer och mer i sin lite ovana roll som sittande spelfördelande innermittfältare, även kallad 6:a bland fotbollsfolk.

-Ja det är en lite annorlunda roll och man får lite andra uppgifter. Men det känns bättre och bättre. Och idag kändes det bra, så det var roligt.

Även om vi hade svårt att få in bollen till en början så kändes det ändå som att målet skulle komma, och det gjorde det mycket riktigt. Filiph drar till med ett halvt misslyckat skott som touchar en försvarare, får överskruv och dimper ner perfekt bakom målvakten. Självmål och 1-0. Filiph spelade även idag mittback, men var en mycket offensiv sådan vilket gjorde att laget ofta kom att spela med två 6:or. Arvid berättar att det fanns en tanke bakom det.

-Ja vi pratade faktiskt om det lite innan. Vi visste att vi skulle få mycket yta där och att vi ibland kunde skjuta fram så vi fick en trea bak och två sittande. Man kan ju variera det där lite, men det här fungerade idag när vi hade mycket ytor.

Just Arvid gjorde 2-0 innan halvtid på en läcker frispark som han knorrade in. När halvtidspausen kom så var känslan att Hudiksvalls FF hade koll på läget. Men då det bara skiljer två bollar mellan lagen finns ändå en viss anspänning kvar.

Andra halvlek fortsätter precis som den första med ett stabilt spelövertag för Hudiksvalls FF. Kvarnsveden var i ärlighetens namn inte över mittlinjen många gånger under halvleken.

Andreas Smedbacken hade misslyckats med att förvalta några av alla inlägg i första halvlek, men i minut 67 fick han ta revansch och kunde sätta 3-0 efter fint snett inåt bakåt från Araya. Medan den här skribenten sitter och antecknar det målet kommer en upprepning av samarbetet Zerai/Smedbacken. Bara minuten efter målet prickar den förstnämnde ribban och den sistnämnda står rätt på returen och lägger in 4-0. Fyra mål på de senaste två matcherna för vår anfallsikon, inte illa.

Efter det så rullar målen in i strid ström. Cihan är äntligen tillbaka i spelform och gör två mål på sitt inhopp. De andra två gör Johan Olsson och Jesper Lindholm. Lite smolk i bägaren tycker säker dagens målvakt Sebastian Jonsson det var att bortalaget också fick in en boll på slutet. Men resultatet 8-1 går inte att klaga på.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott