Kalle inför Kvarnsveden borta

Efter förra omgångens missräkning förbereder sig HuFF nu för en ny lurig motståndare i Kvarnsvedens IK. Vi hörde oss för med tränare Kalle Ersjons hur analysen ser ut efter plumpen förra helgen, och vad han tror om nästa motstånd.

Kalle berättar att de redan hunnit reflekterat en del efter den lite oväntade förlusten mot Sandviken i senaste matchen. De har granskat matchen på video och analysen är att man visserligen mötte ett bra lag men att det säkert också smög sig på en undermedveten underskattning av det på pappret och enligt tabellen svagare motståndet. Det visade sig genom förlorade bollar i fel lägen som skapade obehagliga omställningar, genom många förlorade närkamper, och att det stundtals kunde “fuskas” lite i jobbet. Lägger man sedan till vad Kalle beskriver som den kanske mest dominerande forwarden HuFF mött i år, så är det allt som behövs för att en förlust ska bli ett faktum.

Det var roligt att lyssna på din föreläsning på Manis innan matchen. Jag rekommenderar verkligen alla att komma och lyssna innan matcherna! Det gav tittarupplevelsen en ny dimension när man sedan såg laget spela. Man kunde se hur spelarna följde planen du målat upp innan. Men det såg ut som att matchplanen försvann mer och mer ju länge matchen gick? Var det något som förändrades?

– Nja vi höll ändå planen skapligt. Men som jag nämnde innan matchen så kan det bli väldigt kostsamt när man tappar boll i fel lägen när man spelar på det sättet vi gör. Och det hände ofta under matchen.

Innan förra omgångens missräkning så hade vårt unga och nykomponerade lag visat en strålande form i starten på höstsäsongen med tre raka vinster och hela nio mål gjorda. Plötsligt hade HuFF häng på topplagen igen och drömmen om en snabb återkomst till division 1 såg möjlig ut. På lördag kl 16 är det 7:e placerade Kvarnsveden som står för motståndet, och nu börjar alla matcher likna måstematcher.

Kalle berättar att man egentligen inte fokuserar så mycket på motståndet utan främst på det egna spelet, men att man ändå har bra koll på vem de möter. Kvarnsveden spelar ganska likt Sandviken och det viktigaste blir därför att ta det som man gjorde bra mot Sandviken med sig till denna match. De har ett ganska tight försvarsspel och bjuder inte på några större ytor. Nyckeln blir därför att få dem i rörelse för att få in bollarna i farliga lägen. Möjligen går det också att utnyttja att Kvarnsvedens förstemålvakt är avstängd i denna match efter ett rött kort i storförlusten mot Stocksund senast och laget har ingen given andremålvakt.

Vi är många som kommer sitta klistrade framför twitter och Min fotboll på lördag för att följa vårt kära HuFF när ett revanschsuget lag ska sladda in på vägen mot toppen igen!

HuFF – För Hälsingland – mot framtiden!

Skribent: Henrik Pettersson