Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Mähler inför mötet med Rågsved

Det är en fokuserad HuFF-trupp som åker ner till Rågsved på söndag för det första av tre viktiga möten mot de andra uppflyttningskandidaterna. Vi pratade med assisterande tränaren Mikael Mähler för att höra hur laget förberett sig inför måstematchen.

Men först måste förra matchen mot Korsnäs avhandlas, en match med två ansikten där HuFF under andra halvlek stundtals var tillbakapressade. Micke berättar att de gjort sin efteranalys av matchen på onsdagen. De pratade då om att de under hela säsongen haft perioder i matcherna där de tappat spelet.

– Av någon anledning har matchbilderna i vissa matcher förändrats. Jag tror att det har att göra med att vi har ett ungt lag som är under utveckling.

Ja det är väl vanligt med ungdomliga lag, att det kan vara lite höga toppar och djupa dalar?

– Ja så är det. Vi har pratat om hur vi kan behålla de höga topparna längre, och jag tycker det blir bättre hela tiden.

Ja man måste ju säga att de djupa dalarna varit få under säsongen.

– Ja exakt. De lyssnar på oss och vi lyssnar på dem. Men när vi gör det vi ska och det vi tränat på så tycker iallafall jag att vi är seriens bästa lag.

Alla verkar trygga i det de ska göra på planen nu också?

– Ja vi pratade om det på träningen senast. Att det känns som att alla vet vad de ska göra på sin position. Men också på vad laget ska prestera, och att ha koll på varandras positioner gör det lättare att arbeta.

Det är så trevligt att prata med den mycket kunnige Mikael Mähler att man nästan glömmer att vi ska prata om nästa match också. Mickes bild av Rågsved är att de är ett klassiskt 4-4-2 som kan vara väldigt duktiga i medgång, men om man kan pressa dem lite så att de får ta lite obekväma beslut så kan man störa dem. Han menar också att de är ett bollskickligt lag, som många stockholmslag är. Man får inte bli passiv mot Rågsved för då är de väldigt skickliga, men han menar också att det kan vara ett motstånd som passar HuFF bra om de är noggranna i det egna spelet.

HuFF har ju som sagt ett väl inövat spel som de använt sig av hela säsongen. Man fokuserar mer på sitt eget spel istället på hur motståndarna spelar. Därför har man inte heller tränat på något speciellt under veckan utan man “nöter” på sitt spel. Det är mycket fokus på speluppbyggnad och på torsdagens träning kunde de också spela 11 mot 11. Micke berättar också att man på träningen hade mycket bra diskussioner bland annat om hur de ska förhålla sig till varandra.

När Micke på torsdagskvällen får frågan om det är klart att någon spelare inte är tillgänglig till helgens match svarar han att alla är med och tränar men att Liam och Arvid haft lite småskavanker. Båda har dock meddelat att de nu känner sig bättre.

– Det är ett hårt jobb att ta ut ett lag när alla är hela och friska, konstaterar Micke.

Ja det är imponerande att det varit så lite skador i år. Speciellt i slutet av säsongen så brukar det ju kunna vara lite “vilda västern” med skadeläget…

– Ja det är väl bara Ruben som haft en långtidsskada. Han är med laget nu igen när han tränar rehab. Men det är lite ovanligt att det är så lite skador. Man måste ge beröm till Lina (fysioterapeut) som håller dem hela och friska.

Smedbakken då? Han var ju rätt lyckad i förra mötet lagen emellan, med sitt hat-trick. Känns han hel och frisk också?

– Han känns hel och frisk. Han har haft en säsong som varit lite upp och ner med skadorna. Han har inte startat alla matcher men är ju farlig så fort han kommer in. Det är en otroligt skicklig spelare, och en otroligt duktig “box-spelare” som det tyvärr inte finns så många av idag. Det är lite synd att han inte varit helt frisk, då hade han kunnat vara med och utmanat till skyttekung i serien och inte bara den interna.

Jag avslutar med att önska honom och laget lycka till på söndag, och den vältalige Micke Mähler avslutar på bästa sätt:

– Ja, nu fortsätter jakten på ettan!

Skribent: Henrik Pettersson