Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

HuFF holmen akademi

Ett samarbete med Holmen Iggesund

Äntligen dags för HuFF Holmen Akademi 2022/2023!

 

Holmen Iggesund vill vara med och stötta en aktiv fritid för barn och ungdomar. Därför har vi valt att inleda ett samarbete med HuFF där vi blir huvudsponsor till HuFF Holmen Akademin som är en satsning på att erbjuda ungdomar från Hudiksvall och övriga Hälsingland fotbollsträning under vintern. Fotbollen har en bred målgrupp och vi vet därmed att vi hjälper till att öka antalet aktivitetstillfällen betydligt inom åldersspannet 10-15 år, säger Therese Rahm, Kommunikationschef Holmen Iggesund.

– Detta ger framförallt de som inte har någon vinteridrott möjlighet till fysisk aktivitet på vintern, samtidigt som det även ger möjlighet för vinteridrottare att kombinera den idrotten med fortsatt fotbollsträning. Akademin riktar sig i första hand till killar, men även tjejer är välkomna att delta och idag är 150 ungdomar med i akademin. Ambitionen är att vi tillsammans med HuFF kan utveckla HuFF Holmen Akademin genom att skapa större möjligheter till fysisk aktivitet och bättre fotbollsutbildning för distriktets ungdomar, fortsätter Therese.

En konsekvens tack vare stödet från Holmen Iggesund (och stöd från Hälsinglands Sparbank Ger tillbaka) är också att vi kan sänka de tänkta träningsavgifterna från 1500 kr ner till 800 kr för de som tränar två dagar i veckan och 1000 kr till 500 kr för de som tränar en dag i veckan. Av ekonomiska skäl är vi tvingade att ta avgifter – men det känns fantastiskt att kunna halvera de tänkta avgifterna. Dessutom kommer vi att kunna inkludera träningskläder i avgiften som vi från början inte visste om vi skulle kunna eller inte.

Från HuFF:s sida säger vi STORT TACK till Holmen Iggesund!