Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Pelle Lindberg inför AIK

Pelle var en av de 45117 åskådarna när AIK på söndagen mötte Hammarby på friends arena. Han berättar att han var imponerad av arrangemanget, men även av lagen på planen. 

Hammarby borde kanske vunnit matchen, men AIK har ryckt upp sig rejält på senare tid och gör en bra match.

– Så det blir något att bita i det… säger Pelle med en djup suck, men fortsätter sedan; Men det måste vara kul för killarna att få jämföra sig med allsvenska spelare. Även om det är någon som kanske inte är med så kommer det vara många allsvenska spelare.

Även om det blev bråkigt på läktaren i samband med derbyt på söndagen tror inte Pelle att det kommer bli några problem på onsdagens match.

 Jag kommer ihåg senast AIK var här i slutet på 70-talet när ABK och AIK var i samma serie, och då badade AIK:arna i Lillfjärden, så det var inte så farligt då och kommer nog inte bli så farligt nu säger Pelle med ett skratt.

Ja, Pelle har varit med förr. Det är inte första gången HuFF eller ABK möter storlag i svenska cupen. Djurgården, Malmö, Göteborg, och faktiskt AIK har mött Hudiklag och Pelle har varit delaktig vid de flesta tillfällena, om det så var som medlem i sportgruppen eller med laget. 

Ni ledare har väl inte hunnit prata igenom saken än, men hur tänker ni att ni ska agera mot AIK?

– Försvarsmässigt måste vi, hur vi än tänker försvara oss, vara kompakta och på tå. Ge dem så lite yta och tid som möjligt.

Pelle säger att de inte kommer ändra spelsystem och att de kommer försöka ha ett eget spel, samma som de haft hela säsongen. Det blir viktigt att HuFF kan spela sig ur positionerna för när det gäller fysik och snabbhet så har AIK en annan nivå. Pelle förklarar också att positionsspelet säkert kommer korrigeras något. Mittfälts triangeln kan man vända och vrida på, och yttrarna kan dras ner något.

Hur tror du AIK kommer tänka inför matchen? Tror du att det blir ett b-lag vi möter?

– Nej, jag tror det kommer vara ett bra lag på plan. Svenska Cupen är viktig för dem. Det är egentligen den lättaste vägen ut i Europa. Eller åtminstone ett tillfälle till. Skulle de missa den chansen skulle det bli ett jäkla liv.

Pelle hoppas för publikens skull att AIK ställer upp med ett bra lag. Tyvärr så klev John Guidetti av under dagens match med befarad skada, och de lär inte chansa med halvskadade spelare i en sådan här match.

Vem är det första du skriver ner i startelvan? Finns det någon sådan?

– Ja… det finns det väl, svarar Pelle och tänker efter lite innan han fortsätter; Det är väl Pärleskog och Aksoy då. De har ju kamperat ihop hela säsongen, och det kommer vi inte ändra på en sån här match.

Ja våra två mittbackar kommer få det hett om öronen på onsdag och lär inte bli sysslolösa. Låt oss hoppas att de bommar igen och gör detta till en match de kommer berätta för barnbarnen!

HuFF – För Hälsingland – Mot framtiden!

Skribent: Henrik Pettersson