Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Seriepremiär söndag 3 april – träffa spelarna lördag 2 april

På söndag är det äntligen dags för seriepremiär.

Försäsongen är över och nu är vi alla laddade för seriepremiär. På söndag 3 april tar vi emot nykomlingarna från Division 3, Forsbacka IK, kl 14:00 på Glysis Sparbanken Arena.

Vi har haft en blandad försäsong men är nu redo för att dra igång det vi alla längtat efter, seriespel. Vi har ett ungt och hungrigt lag med mycket kvalité.

Varmt välkomna till Glysis Sparbanken Arena på söndag!

Dagen innan, lördag 2 april, har du chansen att träffa grabbarna i laget. Vi kommer då att finnas på plats i Gallerian Guldsmeden mellan 11:30-13:00

Varmt välkommen är du med Hudikhjärta – att stötta laget som tillhör dig och mig.

Hälsa på laget & Huffen, passa även på att ta ett snack och autograf av spelarna.

Hjälp fram våra grabbar på sin väg att befästa Hudik i Sveriges fotbollskarta!

Ta del av assisterande tränare Kalle Ersjons tankar inför premiären nedan.

Tjena Kalle, hur ser du på er försäsong?

– Med tanke på förutsättningarna att många spelare lämnade efter degraderingen från ettan så tycker jag att vi har fått till det bra. Vi står inför en spännande nystart med många unga hungriga spelare i laget. Vad som varit bra är att vi har fått in många nya spelare som har de egenskaper vi önskar för att kunna spela som vi vill. Vi har spelat träningsmatcher av olika karaktär där vi dels fått föra spelet och utmanat oss i att ta oss igenom låga försvar, men också matcher där vi fått träna på att försvara oss mer. Den kombinationen har varit nyttig. En utmaning vi behövt och fortfarande behöver hantera är att utbilda många nya spelare i ett, för många spelare, nytt sätt att spela. Det finns utmaningar med att göra det på kort tid men det känns verkligen som att alla drar åt samma håll och gör sitt bästa för att bidra med det man kan.

Vad fokuserar ni extra på i träningarna inför premiären?

– I de flesta matcherna har vi lyckats pressa tillbaka motståndarna och spelat mycket på deras planhalva. Vi behöver dock bli mer beslutsamma i sista tredjedelen och det har vi lagt stort fokus på under senaste veckan. Dessutom påminner vi ständigt om att ha disciplin i vår speluppbyggnad och arbeta på det sätt vi kommit överens om. Sen gäller det att spelarna är beredda att jobba extremt hårt, vinna dueller, löpa utan boll osv, som är nödvändiga grundbeteenden för att vinna matcher.

Vad vill ni se i ert spel på söndag?

– På söndag vill vi se ett lag som visar publiken det nya HuFF. Vi vill se spelare som springer i hög fart, beslut som fattas på kort tid och passningar som spelas framåt till rättvända spelare!  Då blir det här kul!

Hur roligt ska det bli med premiär på hemmaplan?

– Det blir såklart jätteroligt, även om vi vet att vår resa tillsammans bara börjat och att vi har mycket kvar att göra. Det blir alltid något extra när seriespelet startar och att få tävla i grupp är ju hela idén som jag, och många andra med mig älskar!