Välkommen Alexander Jonsson

Vi hälsar vänsterbacken Alexander Jonsson varmt välkommen till HuFF.

Alex är 19 år gammal och är född i Bollnäs med Bollnäs GIF som moderklubb. Han kommer senast från GIF Sundsvalls organisation där han också fått prova på spel i A-laget. Han kommer nu att spela tillsammans med sin bror, Sebastian Jonsson. Alexander har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2024.

– Jag vill ha mycket boll, vill gärna använda min vänsterfot och gillar att vara med i uppspelen. Hudik har varit jätteintresserade av mig och presenterat en bra plan för mig, berättar Alex.

– För oss är Alex en drömvärvning. Som han själv nämner har vi haft ögonen på honom under en längre period. Vi vet ju att han hade flera alternativ att fundera över så vi är mycket glada och stolta över att han valde oss för sin miljö att seniorhärdas i, berättar HuFF:s sportchef Micke Flaaten och fortsätter.

– Med fyra starka år i GIF Sundsvall, den klart bästa akademimiljön norr om Bromma, så är han en extremt välutbildad fotbollsspelare som vi tänker ska lyfta både HuFF och sig själv till nästa nivå. Med sin sympatiska framtoning och karaktär (uppväxt i Hälsingland!) kommer han att vara en extremt uppskattad medlem av HuFF-familjen de närmaste åren.

– Rekryteringen av Alex är helt i linje med vår ambition att vara det självklara valet för lovande spelare i och runt Hälsingland. När Alex inte fick kontrakt med Sundsvall är vi både glada och stolta över att få vara den förening som han väljer representera. Alex är en klok, spelskicklig vänsterback som med sin kvalitet kommer att tillföra mycket från första dagen, säger Kalle Ersjons, assisterande tränare HuFF.

Lär känna Alex mer i videon nedan.