Välkommen Filip Caselius

Vi hälsar den centrala mittfältaren Filip Caselius varmt välkommen till HuFF.

Filip är född 2002 och kommer senast från spel i Sund IF men har tidigare tillhört GIF Sundsvalls akademi och är ursprungligen från Stockholm och spelat i flera klubbar runt omkring huvudstaden.

– Jag är en ganska kreativ, spelsmart och teknisk spelare. Jag tror jag kan få en jättebra utveckling här, det är en bra förening rakt igenom, säger Filip.

– Denna rekrytering gick verkligen med raketfart! Det fanns ett önskemål för bara några veckor sen om att komma ner från Sund IF och träna med oss under deras sommaruppehåll. Väldigt snabbt så insåg både vi och Filip att hans kvaliteter passar som hand i handske i HuFFs sätt att spela. Stor eloge till Sund (Sportchef Henrik Öhman och Lagledare Claes Nyman) som trots att denna övergång kom väldigt olyckligt i deras utsatta läge var konstruktiva så att vi i gott samförstånd kunde komma fram till en lösning som var bra för alla parter, säger HuFF:s sportchef Micke Flaaten.

– Filip är en rapp och spelskicklig central mittfältare i första hand. Fin bollteknik och skott med en instinkt att hela tiden hota i djupet. Tappar väldigt sällan bollen även om läget blir tajt, något som tidigt utvecklades under hans tid i IFK Stocksund under Adam Gürsoy och senare GIF Sundsvalls Benny Mattsson. Filips personliga egenskaper och höga ambition med sin fotboll är helt linjerade med vår syn. Att han dessutom redan känner halva truppen från sin tid i Giffarna gör att anpassningen till ny miljö kommer att gå smärtfritt. Jobb- och lägenhetssök pågår, Filip kommer att flytta ner till Hudik så fort det är praktiskt möjligt.

–  Vi är väldigt glada över att Filip ansluter inför hösten. Filip är en tekniskt skicklig innermittfältare med god speluppfattning. Redan första träningen fick vi se prov på Filips förmåga att slå överraskande hotande passningar och därefter har han gått från klarhet till klarhet under träningarna hos oss. Filips ankomst gör att vår mittfältsuppsättning stärks ytterligare och ökar konkurrensen ytterligare, säger HuFF:s assisterande tränare Kalle Ersjons.

Hör Filip berätta mer om sig själv i videon nedan.