Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Välkommen Filiph

Mittfältaren Filiph Ededal är klar för HuFF på två år.

Filiph är född 2001 och är fostrad i IK Sirius hela vägen upp till P19, tränade med A-laget men lyckades inte ta en plats i deras Allsvenska trupp.

– Det är en trygg och bollsäker spelare med god blick för spelet och ett klokt beslutsfattande. Vinner dueller, skyddar boll bra och levererar distinkta pass med hög precision med båda fötterna. En ödmjuk vinnarskalle, säger Micke Flaaten, HuFF:s sportgrupp.

Han var på HuFF:s radar redan ifjol, då Filiph även provspelade med andra Ettan-lag. Det blev till slut under fjolåret som förstaårssenior spel med Gamla Uppsala SK i Div 2 Norra Svealand. Filiph spelade där 24 matcher varav 20 från start.

– En fantastiskt sympatisk ung man som kommer att gå långt. Filiph hade anbud från andra klubbar men ser precis som vi en fin möjlighet att ta klivet till nästa högre nivå i HuFFs färger, berättar Flaaten.

– Filiph har gjort ett väldigt bra intryck på oss från första stund, både på och utanför planen. Han har en väldigt mogen spelstil för sin ålder, är oerhört bra på att läsa spelet både i anfalls- och försvarsspel vilket gör att han är som klippt och skuren för den balanserande rollen på vårt mittfält. Det är en oerhört viktig roll i vårt sätt att spela och det känns kanon att ha fått in en spelare som besitter de egenskaper vi önskar, säger assisterande tränare Kalle Ersjons.

– Jag väljer HuFF för att jag ser att de har stora möjligheter att gå upp till Ettan och att de har ambitionerna för det. Har även hört väldigt bra saker om HuFF.
De första veckorna i Hudik har varit väldigt bra. Jag har blivit väldigt bra mottagen av alla i laget och de runt laget, säger Filiph.

Vi hälsar Filiph varmt välkommen till HuFF!