Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Välkommen Gustaf, Yosef och Arvid

Vi kan nu presentera en trio spelare till kommande säsong. Gustaf Rosengren, Yosef Aksoy och Arvid Näsholm.

#2 Gustaf Rosengren

Gustaf är född 2002 och har skrivit ett kontrakt på 6 månader med HuFF. Gustaf har fått ett stipendium för att spela Collegefotboll i USA (University of Tulsa, Oklahoma) och kommer att åka över dit till hösten.

Han kan spela på flera positioner längs hela vänsterkanten, vi ser honom i första hand som vänsterback.

– Det är en snabb, bollsäker, löpvillig (följer gärna med på överlappslöpningar och fullföljer hela vägen mot mål) spelare. Går rejält in i situationer, skicklig på att använda sin speed och fysik, berättar Micke Flaaten, HuFF:s sportgrupp.

Gustaf är fostrad i FC Djursholm, en klubb som varit mycket framgångsrik på ungdomssidan, Gustaf har bl.a. ett SM-Guld på P16-nivå. Spenderade som 17-åring ett år i Spanien, när han därefter återvände till Sverige flyttade han till Sundsvall och tillhörde där GIF Sundsvalls lag i P19-Allsvenskan. År 2021, fortfarande junior, valde Gustaf att prova på seniorfotboll i Stöde IF i Div 2 Norrland. 17 spelade matcher under året.

– Intrycket jag har fått av både klubben, spelarna och ledarna är bara positiva. Det är en ambitiös klubb med höga målsättningar och krav vilket är något jag gillar väldigt mycket. Jag ser verkligen framemot kommande säsong. Vi spelar i en tuff serie med många bra lag men målsättningen är självklart att vi ska tillbaka dit HuFF hör hemma, i Ettan. Redan från första träningen har jag blivit väl mottagen av laget och även fast vi fortfarande är i ett ganska tidigt skede med några nya spelare så känns gemenskapen och sammanhållningen riktigt bra, och det tycker jag redan har hunnit visa sig på planen också, säger Gustaf.

– En spelare med en oerhörd arbetskapacitet! Han slutar aldrig springa oavsett om vi har bollen eller inte. Gustaf har varit en väldigt positiv överraskning sedan han kommit och har en spelstil som passar väldigt bra i vårt sätt att spela både offensivt och defensivt. Här har vi en karaktär som inte hittar några ursäkter vilket vi gillar vi skarpt, säger HuFF:s assisterande tränare Kalle Ersjons.

#4 Yosef Aksoy

Yosef är född 2002 och har skrivit ett kontrakt på 2 år med HuFF.

Han kan spela på flera centrala positioner, men värvad för att i första hand spela mittback.

– En trygg, klok och bollsäker spelare. Ypperlig duellspelare en mot en, värderar varje situation och ser till att inte hamna i underläge. Agerar seniort med bra pondus, svårt med det spelet att tro att han är så ung! Liksom hans fd. lagkompis från Giffarna Oscar Wallin är Yosef trygg med att själv följa med upp och driva fram bollen djupt i planen i anfall, något som skapar bryderier hos många försvar, berättar Micke Flaaten, HuFF:s sportgrupp.

Yosef är fostrad i Selångers SK upp till P16, därefter tillhörde han GIF Sundsvalls lag i P17- resp P19-Allsvenskan under två säsonger.

År 2021, fortfarande junior, valde även Yosef att prova på seniorfotboll i Stöde IF i Div 2 Norrland. Yosef blev snabbt en viktig pusselbit i Stödes försvar, spelade i snitt 80 minuter över 24 matcher, de allra flesta från start.

– Jag har enbart hört bra saker om HuFF och mottagandet har varit fantastiskt sen den allra första dagen. Att klubben precis som jag själv har en tydlig ambition att kliva uppåt i seriesystemet gjorde valet enkelt trots att jag hade flera andra anbud. Jag är även mycket inspirerad av den resa Oscar Wallin gjort via Hudik som bevisar för mig att HuFF är en bra miljö för unga fotbollsspelare på väg uppåt i sin karriär, säger Yosef.

– Ung lovande spelare med goda ledaregenskaper och en ljus framtid. Har hyllats bland tidigare lagkamrater och ledare för sin personlighet vilket vi förstår efter den korta tid som han varit hos oss. Tekniskt skicklig med väldigt god förmåga att ta fram boll från sin mittbacksposition. Kan tack vare sin fina blick för spelet, och med både snabbhet och styrka täcka stora ytor i försvarsspelet vilket gör att medspelare kommer att känna sig trygga med Yosef i laget, säger HuFF:s assisterande tränare Kalle Ersjons.

#8 Arvid Näsholm

Arvid är född 2002 och har skrivit ett kontrakt på 2 år med HuFF.

Arvids naturliga position är på det centrala mittfältet.

– Han har en fantastiskt fin bolltouch och speluppfattning. Utmanar försvararna med sina rappa fötter, fina passningar och inte minst riktigt fina skotteknik. Arvid kommer för HuFF att spela i tröja nummer 8 i första hand som offensiv innermittfältare. Ni som har lite koll på GIFs Allsvenska historia vet måhända att det inte är första gången som en Näsholmare bär just det tröjnumret, berättar Micke Flaaten, HuFF:s sportgrupp.

Arvid har växt upp i GIF Sundsvall, hela vägen upp till akademilaget i P19-Allsvenskan. För att få nyttig ny erfarenhet så valde Arvid under fjolåret att kliva in i en seniormiljö i Stöde IF där han spelade totalt 25 matcher i Division 2 Norrland.

Som 16-åring fick Arvid chansen att delta i landslagsläger och blev även uttagen till att representera Sverige i ett fyrnationers sammandrag. I den tredje och sista landskampen fick Arvid äran att leda det blå-gula landslaget som kapten! Stort.

– Redan från dag ett gav HuFF mig ett starkt första intryck. Ett intryck av en härlig förening med en bra miljö, där det finns fina möjligheter till utveckling! Ett fint skyltfönster där jag ser framemot en fin utveckling och tid tillsammans med HuFF. Jag siktar såklart på att komma in i laget och få bidra med förhoppningsvis poäng, ett hårt jobb och ett fint spel. Publiken kan förvänta sig en Näsholm i tröja nummer 8 som faktiskt knackar lite boll och inte bara tacklar och springer, haha. Skämt och sido så hoppas jag på att kunna hjälpa HuFF och bidra med mina kvaliteter som förhoppningsvis kan leda till framgångar, säger Arvid.

– En tekniskt skicklig spelare som visat sig vara nästintill omöjlig att ta bollen av tack vare att han hela tiden har koll på var motståndarna befinner sig. Arvid är en skolad tvåvägsspelare som kommer att göra stor nytta på vårt mittfält! Spelskicklighet blandat arbetskapacitet är en kombination som vi värderar väldigt högt, säger HuFF:s assisterande tränare Kalle Ersjons.

Varmt välkommen till HuFF Gustaf, Yosef och Arvid.