Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Välkommen till HuFF Ville

Ville Söderlund, senast från Bollnäs, har skrivit på för två år.

Ville är född 2000 och är fostrad i Bollnäs GIF, han har de tre senaste säsongerna tillhört A-laget i Div 3.

Han är användbar på flera positioner längs högerkanten, mest naturligt är att gå in i rollen som högerback eller winger. Kan även spela till vänster.

– Det är en snabb, bollsäker, löpvillig och klok spelare med bra balans på attack kontra försvar. Dessutom väldigt fin inläggsfot, beskriver Micke Flaaten, HuFF:s sportgrupp.

– Ville har varit på vår radar under något år, han har även tränat med oss till och från. Vi är väldigt glada över att nu kunna knyta till oss denna talang i vår satsning upp mot Ettan igen. Ville är en ambitiös och målinriktad kille, som tyvärr har haft en del otur med skador tidigare men en hel Ville är för oss en mycket värdefull pusselbit i lagbygget. Bollnäs har för övrigt en spelmodell som påminner om det vi tänker oss i HuFF för 2022, så det är positivt att Ville har det med sig, säger Flaaten.

– Det ska bli riktigt roligt att få dra på sig HuFF-tröjan. De har gjort ett mycket bra intryck på mig. HuFF visar tydligt vad de vill åstadkomma och bygger mot framtiden med en mix av det som fungerat bra tidigare och en del nya saker. HuFF:s vision om att kontrollera både spel och tempo i matcherna är en spelidé som både tilltalar mig och passar mina kvalitéer, säger Ville.

– Jag vill alltid utvecklas. Steget till en ny stad, nytt lag, ny division och inte minst nytt skyltfönster tilltalar mig. Ser man hur många spelare som lämnat HuFF för spel på ännu högre nivå så är det uppenbart att detta är en bra förening för spelare att utvecklas i, avslutar Ville.

Varmt välkommen till HuFF!