Alexander ser tillbaka på vårsäsongen

Snart är det halvtidspaus på årets seriespel och Hudiksvalls FF vill gå in i vilan med en positiv känsla. Vi ville som vanligt avhandla föregående match och den som kommer, men också göra lite bokslut på vårsäsongen. För att göra det så ringde vi upp en som startat samtliga matcher under första halvan på säsongen, nämligen Alexander Jonsson.

Det har nu gått en tid sedan förlustmatchen mot Järfälla senast. Hur ser Alexander tillbaka på matchen nu?

– Första kvarten kändes det ganska positivt. Men sen kändes det som att inte något stämde efter det. Matcherna innan tycker jag vi spelar den bästa fotbollen på hela säsongen, men i den här matchen känner jag inte igen oss alls. Man fattar liksom inte varför.

Det kanske bara är att skjuta en sådan match bakom sig och gå vidare?

-Ja så är det ju. Och det kommer alltid någon sån match, så är det alltid.

Efter en hektisk period med många matcher och lite tid till återhämtning har laget nu fått ett litet uppehåll i matchandet i och med att laget inte spelade något under helgen som Hudik cup arrangerades i stan. Alexander säger att han tycker det varit skönt med lite paus. Han menar att det blir lite ovant när det kommer mer hektiska perioder och att det nog faktiskt hade varit enklare om det varit hektiskt hela tiden. Under pausen har laget tränat på som vanligt, men har också hjälpt till under cupen.

Söndagens motståndare Franke ligger på negativ kvalplats inför matchen men har känning på lagen ovanför sig i tabellen. Nykomlingen har gjort en bra säsong och skakat flera av topplagen. Västeråslaget är dock inget lag som Alexander har stenkoll på. Men han har respekt för laget eftersom han menar att det inte finns några dåliga lag i serien i år.

Nu väntar två matcher på kort tid eftersom det också väntas match hemma mot Gottne i Svenska cupen 29 juni. Sedan är det halvtid och sommaruppehåll. Vilan är värförtjänt då han alltså startat samtliga 12 matcher i årets seriespel. Vem kan då vara bättre lämpad att ge sina intryck från vårsäsongen?

-Det har väl ändå blivit bättre och bättre tycker jag, om man bortser från matchen mot Järfälla. Jag tycker vi fått det att fungera på alla positioner och i presspel och sådana saker. Vi blir bättre och bättre hela tiden. Men sen kan vi bli bättre på att vinna matcherna liksom.

Tabellen ljuger ju aldrig, men det känns ändå som att Hudiksvalls FF är det bästa laget i den här serien.

-Jag håller med. Det känns som att vi är det bästa fotbollslaget om man säger så. När vi väl är där uppe i högstanivån då är det omöjligt att slå oss.

På frågan om det är någon match som fastnat lite i minnet från vårsäsongen så menar Alexander att det egentligen inte är det. Han går vidare ganska snabbt efter matcherna och börjar fokusera på nästa match. De tunga tappen i slutminutrarna mot Österåker och Karlberg är väl det som först dyker upp när han tänker tillbaka. De matcherna satt kvar i några dagar och känns fortfarande som de onödigaste poängtappen.

Hur tycker du säsongen varit för egen del?

-Jag känner att jag fått stort förtroende. Man får ganska mycket självförtroende av det, att tränarna litar på en liksom. Jag tycker jag legat på en ganska bra och jämn nivå.

Alexander ser redan fram mot hösten.

-Jag tror att om vi kan fortsätta dominera matcher, men också vinna dem. Då tror jag att det kan bli en jäkligt rolig höst.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott