Äntligen igång med årets säsong!

Så var årets premiärmatch äntligen avklarad. Sex plusgrader i luften, hoppfulla ansikten, 268 glada barn och vuxna samlade i en härlig gemenskap för att heja fram vårt unga, närodlade Hudiksvalls FF. Vi tackar dem alla för deras stöd och att de vågar vara stolta över staden och landskapet genom sitt stöd för det lag som just nu är Hälsinglands flaggskepp inom herrfotbollen.

FC Järfälla är på besök, ledare, sportchefer och annan personal samtalar trevligt, öppet och avslappnat, som sig bör i en sann och härlig fotbollsgemenskap. FC Järfälla måste ges eloge för deras riktigt trevliga ledarstab.

Några hjältar från Strands IF P 12 söder som stod för bollakelleriet fick instruktioner av Pelle Sandström. Samme Pelle som får folk, vare sig de är styrelsemedlemmar eller ej, att springa runt halva arenan för att hämta bollar ifall någon spelare skjuter bollen utanför arenan. Applåder för det eftersom ingen boll får komma bort då varje boll är snordyr och som man säger, ”no money, no funny”.

Klockan slår nu 13:55, fem minuter innan match, vår ingångslåt ”Glysis är vår borg” ljuder ur högtalarna medan båda lagen står ivriga och beredda att äntra fotbollsplanen för att dra i gång årets säsong. Så är det då dags att kliva in på planen till publikens applåder.

Spelarna står vända mot läktaren och presenteras för att sedan ställa sig på var sin sida runt mittcirkeln, vända mot varandra och böja sina huvuden i en tyst minut.

Varför denna tysta minut? Den tysta minuten är för att hedra alla föreningsmänniskor i Hudiksvall och övriga Hälsingland som lämnat oss under det gångna året.

Se video nedan för att läsa hela budskapet.

Så blåser domare Mattias Eriksson igång matchen.  Lagen börjar med att känna på varandra och även om det inte var en publikfriande fotboll så var det en riktig bankett för de mer taktiskt lagda. Båda lagen visade prov på en tro på sin spelidé, disciplin och tydlig taktisk prägel.

Den första halvtimmen var ett rent ställningskrig på planen och inte förrän i minut 32 tändes gnistan som fick läktaren att explodera i glädje. Alvin Brisvåg satte vackert 1-0. Ett mål som fick inbjudna Pojk- och Flicklaget 15/16 från Alvins moderklubb Iggesunds IK att fira rejält.

Ett resultat som höll sig tiden ut till halvtidsvilan och får anses som fullt rättvis då inget av lagen vare sig innan eller efter målet kom till några speciellt farliga avslut.

Under halvtidsvilan klev Iggesunds IK´s Poj- och Flicklag 15/16 ut på planen för att ta emot publikens hyllning. De som representerade laget som gick ut på plan är ledare, Elin Andersson, Linda Bjurström, Tine Eriksson och de unga hjältarna och hjältinnorna Charlie Bjurström Groth, Linn Staaf, My Staaf, Elma Nordström, Theo Nordström och Måns Karlsson. Vi önskar dem alla ett fantastiskt fint och glädjerikt år samt tackar för att de tog sig tid att komma till oss på Glysis Sparbanken Arena.

Så var det dags för andra halvlek. Här blev det mer fart och fläkt. Båda lagen spelade bra fotboll och kom till fler avslut än i första. I minut 62 kom så Järfällas kvittering, ett mål som de som stod nära linjen nekar att hela bollen var i mål och fotografen Peter Scott´s foto visar tydligt att bollen inte var inne. Målvakten Andreas Molin och övriga laget var med rätta upprörda då speciellt linjedomaren Håkan Lindqvist kunde vara så tvärsäker trots dålig sikt och vägrade lyssna på dem som var närmare situationen.

Nu blev det mål dömt iaf och vi kan vara stolta över att ha en publik som ändå, trots orättvisan, respekterar domartrion då även de är människor och kan begå misstag. Sådana här saker brukar jämna ut sig under en hel säsong.

I matchminut 80 punkterade FC Järfälla´s skicklige Markos Issa matchen genom att sätta 2-1 målet till gästernas favör.

Även om HuFF pressade på framåt och visat hjärta genom att aldrig ge upp får vi se oss slagna denna gång. Vi kan bara gratulera FC Järfälla till trepoängaren.

Våra grabbar gav allt, ända till slutet och det ska vi vara stolta över.

Vi talade med assisterande tränare Thomas ”Chippen” Sundberg angående matchen och han har följande ord.

”Detta är det bästa laget vi mött i år.  Självklart var det tungt efteråt, det var rätt tyst och dystert i omklädningsrummet efter matchen. Jag tycker ändå att vi gjorde en bra första halvlek där vi inte låter motståndarna skapa mycket framåt och håller ihop försvaret.

Tyvärr kändes det som att vi inte fick något riktigt tryck framåt just då. Är ändå nöjd med jobbet vi lägger ned, att vi inte ger upp och tar ut oss samt att vi försvarsmässigt låg rätt.

Nu väntar tunga Österåker på bortaplan nästa helg och vi har, trots förlusten idag, en hel del positivt att ta med oss till det mötet.”

Vi säger tack till er alla som kom, grattis till JFC Järfälla och kör vidare på vår resa.

Foto: Peter Scott