Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Araya sammanfattar traditionsenligt säsongen

En match kvar på säsongen då Järfälla väntar på söndag. En match som lär bli sevärd och som är ett bra tillfälle att tacka av vårt vilt kämpande HuFF-lag efter en tuff säsong. Då säsongen snart är slut så ska vi nu på traditionsenligt sätt sammanfatta säsongen.

Vi fortsätter nämligen traditionen med att sammanfatta den gångna säsongen med vår korrespondent på insidan, Araya Zerai. Assistkungen fick fria tyglar att utse vinnare i olika kategorier.

Men vi börjar intervjun med att prata om säsongen i stort. Araya är själv besviken på säsongen och säger att han hoppats på mer.

-Vid den här tiden hade jag hoppats att vi skulle vara med och slåss om seriesegern. Jag vet inte vad som gått fel egentligen. Nu på slutet har det varit många skador, men jag tycker det började redan innan det. Även på våren så känns det inte som vi vann genom bra prestationer, utan av individuella prestationer.

Araya är rejält sliten efter en lång säsong. Speciellt då han är den som spelat mest av alla i laget. Han har spelat hela 26 tävlingsmatcher under året och startat samtliga. Arvid och Jesper har också 26 matcher spelade, men Araya vinner knappt över Jesper då mittfätltsdynamon startat en match mindre.

Sedan kommer vi in på huvudnumret. Prisutdelning av årets höga toppar och djupa dalar. Trumvirveln är i gång. Take it away Araya.

Araya om årets…

Mål?

Araya fick tänka efter här då han inte kände att det fanns något riktigt drömmål denna säsong. Men ett av målen mot Bollnäs i DM var riktig fotbollsgodis. Så här såg stod det i referatet från matchen gällande det målet:

”I minut 37 kom dagens vackraste mål, ett riktigt mönsteranfall. Ett mål som tränarstaben säkert kommer att veva analysprogrammen framöver. Jesper, Pelle, Cihan och Axel visar prov på lite Tiki-Taka och väggspelar sig tre gånger i rad genom Bollnäsförsvaret och Cihan kan avsluta på bästa sätt. Ett tips är att gå in på HT för att se höjdpunkterna från matchen. Det piggar verkligen upp en regnig dag.”

En ”bubblare” menar Araya är Pelles mål mot Sandviken hemma då han och Cihan samarbetade fint.

Assist?

Här lär ju Araya själv vara aktuell påpekar skribenten. Araya har en favoritassist från säsongen . Det börjar med att han får en långboll. Det ser ut som att bollen ska gå ut, men han tacklar bort en motståndare och tar bollen. Han sätter fart mot mål, men istället för att avsluta själv så lägger han över lädret till Cihan som har öppet mål. Ett assist som kombinerar närkampsspel, kämpatakter och finess i en skön kombination.

Lågpunkt

Här har den normalt alltid glada Araya något så ovanligt som skärpa i tonen.

-Uppsala hemma. Det var under all kritik. Alla ska kunna prestera en sådan match, men så såg det inte ut. De ligger ju sist av en anledning. Vi ska kunna spela ut dem. Kalle ska kunna justera startelvan utan att det märks så mycket. Den förlusten var pinsam! Vi sprang inte! Det hade varit ok om vi gett allt och förlorat, det hade varit något annat. Det var mest pinsamt för klubben och att människor betalt för att se oss spela.

Tackling?

-Jag tycker det priset ska gå till Liam. Mot Viggbyholm borta hade han en riktigt fin tackling. Sedan hemma mot Enskede också.

Araya fortsätter också med berömmet till sin vän och menar att han varit riktigt bra under säsongen. På påståendet att han borde vara en av de som är aktuell för silverbollen i år så håller Araya med. Han menar att Liam inte bara utvecklats som fotbollsspelare utan också som ledare. Liverpoolsonen är en riktig kravställare som behandlar alla lika och är omtyckt och respekterad av alla. Han kallar engelsmannen för en lagkapten utan kaptensbindel, och menar att han är oerhört viktig för laget.

Insats?

Denna fick Araya tänka till lite på också. Men han landade till slut på Cihans hattrick mot Franke borta. I en match där spelet inte riktigt stämde blev hans mål avgörande till att de fick med sig en trea hem på bussen. Araya tycker också att försvararna och målvakterna förtjänar ett pris då han tycker de varit bra under säsongen.

I det här skedet av intervjun så träffar han på sin vän, nyss nämnda Liam Collings, och skickar vidare frågan till honom. Liam tycker inte att det finns en speciell insats som han vill lyfta fram utan han vill istället peka på hur hela gruppen fungerat tillsammans under hela säsongen och den lagandan de skapat ihop.

Utskällning?

-Ja, han som sitter framför mig (skratt)!

Vilken är hans bästa utskällning för året?

-Jag tror senaste matchen. Samlade ihop alla och sa (på ett respektfullt sätt); ”skärp er”. Men han har haft några under året, så av spelarna är det han iallafall.

Räddning?

Liam och Araya är eniga om att Antes har en mot Uppsala och Sebbe en senast mot Enskede som delar på guldmedaljen.

Där har vi det. Priserna är utdelade och Araya, Liam, och deras lagkompisar kan gå på semester och börja uppladdningen inför nästa säsong.

Först vill de dock avsluta säsongen på bästa sätt genom en vinst i årets sista match på söndag.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott