Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Araya utvärderar säsongsstarten och blickar framåt

Placering: 6. Insläppta mål: 6. Poäng upp till toppen: 2. Förluster: 1. Man kan analysera siffror så länge man vill, men vi ville prata om helgens match och framförallt säsongsinledningen med en som varit med några år nu, poängmaskinen Araya Zerai.

Araya har som vanligt haft en bra säsong i HuFF-tröjan. Han har skrapat ihop åtta poäng på sju matcher och leder interna skytteligan tillsammans med Cihan och Axel. Själv tycker han dock att det kan gå bättre. Men även att han känner sig själv så bra att han vet att han kommer igång bättre ju längre säsongen går.

Men över en poäng per match går väl inte att klaga på?

-Nej, men det finns mer. Jag hade kunnat gjort några poäng till också. Men det kommer!

Humöret är på topp hos Araya efter helgens vinst. Han menar att humöret alltid är högre efter en vinstmatch. Speciellt är han nöjd med andra målet där laget i ett långt anfall visade prov på ett fint passningsspel.

Det här laget är väl som bäst när ni får spela lite sambafotboll? Det är det ni är bäst på?

-Ja det är ju så. Men vi har inte ens kommit igång med vårat spel på riktigt. Vi har gjort det bra i vissa matcher men kan bättre.

Araya menar att det är extra roligt att spela i just detta lag. Han beskriver hur Cihan och han känner varandra väl sedan tidigare och hela tiden vet var de har varandra. Men det finns många duktiga spelare i laget och han nämner flera som han menar gör det lättare för honom att göra det han är bäst på. Från mittfältarna som skapar ytor åt honom till Liam som serverar honom med fina passningar. Det är verkligen ett lag han beskriver.

Hur är känslan i laget i år jämfört med förra året?

-Förra året var vi ett nytt lag med nytt spelsätt och nya tränare. Allt var nytt. I år är vi mer bekväma med varandra och känner varandra bra. Vi spelar också ungefär på samma sätt så vi vet hur vi ska göra i olika situationer.

En skillnad måste väl vara att ni har mer press på er i år? Att folk förväntar sig att ni ska vara ett topplag i år?

-Ja just det är faktiskt en stor skillnad för oss. Vi hade ingen press på oss alls förra året. Oavsett vad som hände så visste vi att vi var ett nytt lag och att det kommer ta sin tid innan vi kommer in i det. I år tror många, till exempel aftonbladet, att vi är ett topplag. Så det är mer press på oss i år.

Så ni känner av det?

-Ja men Kalle säger till oss att släppa på axlarna och spela vårat spel så löser det sig. Det vi inte kan kontrollera kan vi inte göra så mycket åt så det är bara att fortsätta spela vårt spel. Men som sagt i år finns inget att skylla på alls. Allt finns ju, inte bara på plan utan utanför också. Det finns liksom inget vi kan säga att vi behöver för att kunna gå upp, vi har allt vi behöver.

Araya har inte någon närmare koll på söndagens motståndare Viggbyholm. På frågan om han ska kontakta någon av sina kompisar i Bollnäs, eftersom de mötte Viggbyholm i två tuffa kvalmatcher förra året, så blir också svaret nej. Han förklarar att de sällan fokuserar så mycket på motståndaren utan mer på det de ska göra själva. Hudiksvalls FF ska inte anpassa sig efter motståndaren utan motståndaren ska anpassa sig efter Hudiksvalls FF helt enkelt.

-Speciellt inte på vår hemmaborg, lägger Araya till.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott