Årets första förlust ett faktum

Den förlustfria sviten på fem matcher tog slut på en potatisåker i Västerås. Och ska man vara ärlig så vann ett bra Skiljebo helt välförtjänt.

Det var två förväntade topplag som gärna ville ha en vinst med sig och till en början blev det lite av ett ställningskrig där inget av lagen ville släppa in ett tidigt mål. HuFF pressades ut mot kanterna som resulterade i flera misslyckade inlägg.

Ingen av lagen hade egentligen skapat någon riktig chans när Skiljebo som en blixt från klar himmel gjorde 1-0 i 19:e minuten. Blixten hette så klart Stefan Stojanovic . Divisionens kanske bästa spelare fick lite för mycket tid och utrymme i ytan framför straffområdet och kunde bomba in ledningsmålet, som också var Andreas Molins första insläppta mål i HuFF-tröjan.

Efter målet tog Skiljebo över och spelade en fin fotboll. Två minuter efter målet skapade man en ny jättechans, och ytterligare två minuter senare kom 2-0. Genom hela matchen hade Hudiksvalls FF det svårt i duellspelet och antalet vunna dueller under matchen var lätträknade. Det var också det som hände vid 2-0. Efter en hörna blev det en tilltrasslad situation framför mål där Skiljebo var starkast i närkamperna och kunde ”brunka” in bollen.

Under resten av halvleken jämnades spelet ute på plan ut något. Men även om spelet mellan straffområdena var jämnt så skapade ändå Skiljebo mer.

I halvtid tänkte säkert spelarna att om Karlberg kan vända 2-0 mot oss så kan vi det också. Men det var egentligen aldrig nära. Andra halvlek blev mer avslagen och Skiljebo kontrollerar matchen trots att man får en man utvisad i minut 69. Kvalitén på matchen sjunker också och spelet blev lite chansartat.

Bollen studsade lite hur som helst på den inte helt gröna planen. Mattan var kanske inte riktigt redo för spel ännu och Hudiksvalls FF hade uppenbara problem på det ojämna underlaget. Nu är det ju lika för båda lagen, och Skiljebo behandlade mattan betydligt bättre än vad bortalaget gjorde. Ett exempel är när Axel fick ett fint kontringsläge i minut 63 där han kom rättvänd med bollen mot ett Skiljeboförsvar ur position. Detta är vanligtvis ett favoritläge för vår snabba dribbler. Men denna gång tappade han kontroll över bollen som studsade lite hursomhelst. Det hade inte hänt på Sparbanken Arena kan man nog slå fast.

Hoppet stod till att få in en boll för att skapa lite nerv, men det kom aldrig. Den första riktiga chansen som Hudiksvalls FF har i matchen kom i minut 90 då inbytte Andreas Smedbakken fick ett läge.

Nej, ett bra Skiljebo var numret för stort denna match och sammanfattningsvis så vann de en välförtjänt fullpoängare. En spelare att lyfta fram i Hudiksvalls FF är trots allt Filiph Ededal som gör en bra match på HuFF:s mittfält.

I och med att lagen fortsätter slå varandra i toppen så är det dock fortfarande inte många poäng upp för Hudiksvalls FF. Och redan nästa helg väntar ett nytt topplag på hemmaplan, nämligen Kungsängens IF.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott