Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Årets genombrottsman om helgens tuffa bortamatch

På söndag möter vi FC Arlanda på bortaplan. Det lär bli en tät match mot ett Arlanda som överraskat positivt i år och ligger endast en poäng efter Hudiksvalls FF i tabellen. Vi ville prata upp matchen med en den spelare i laget som kanske utvecklats mest i år, nämligen Jesper Lindholm.

Förra helgens tripp till Stockholm blev en tung resa. Ett rejält skadedrabbat Hudiksvalls FF kunde inte besegra ett kämpande Viggbyholm och förlorade till slut med 3-0. Snackisen efteråt har mest handlat det som tv-bilder senare skulle bevisa, att Ronis frilägesutvisning inte skulle skett då spelaren som fälldes var klart offside. Trots manfallet inför matchen tycker Jesper att de skulle vunnit matchen.

-Ja men det är väl en match vi ska vinna iallafall kan jag tycka. Det känns som en match vi dominerar fram tills utvisningen. Vi har skaplig koll efter också men så får de in två.

Ja någon 3-0 match var det inte, det kan man konstatera. Det var jämnare än så och 0-0 hade kanske speglat matchen bättre.

Nu tycker Jesper att de ska glömma den förra matchen och gå vidare. På söndag väntar formstarka FC Arlanda. Ett lag som Jesper inte har någon djupare koll på. Han minns inte heller mycket från förra matchen lagen emellan i våras då Hudiksvalls FF vann med 2-0.

-Det enda minnet jag har är att de hade en stor forward. En tvåmetersforward.

Den spelare Jesper tänker på är nog Kim Käck Ofordu. Men som man kunde läsa i motståndarkollen så är det inte han som leder deras interna skytteliga. Det gör Muktar Ahmed och han är avstängd denna omgång. Jesper vill dock inte släppa fokus för det.

-Ja det är ju inte negativt för oss direkt. Men det blir en tuff match oavsett.

Det har varit lite upp och ner i år för Hudiksvalls FF. Lite ojämnt. Men det känns som att du personligen har tagit stora kliv i år?

-Jo, men så är det väl kanske. Det är mycket möjligt.

Är det något speciellt som hänt eller är det bara en normal utveckling?

-Ja… Jag vet inte vad jag ska säga för speciellt. Men jag har ju varit här ett tag och på den här nivån. Så är det ju.

Jesper är inte en person som gillar att prata om sig själv och vilken klasspelare han är på plan, så det får vi göra istället. Han har faktiskt varit i klubben fem säsonger nu och har under hela tiden varit en lojal lagspelare med lungor av stål. Med strumporna nere vid anklarna har han spelat varje match som om det vore en VM-final och lämnar sällan en match med ett betyg under väl godkänt.

Han har under alla år spelat en hel del, men det var först förra säsongen som han tog en fast plats i laget. I år har han blommat ut på allvar och är en av de klart viktigaste spelarna i detta lagbygge. Blivit definitionen av en tvåvägsspelare som varje pojk- och flicklagsspelare borde ta lärdomar från. Redan under försäsongen såg man att det hänt något med Jesper och efter det har han bara fortsatt visa en jämn hög klass i match efter match.

Jesper har länge lyfts fram so en stor talang, men efter fem år i klubben kanske man inte kan kallas talang längre? Själv skrattar han och kallar sig avdankad. Han säger också att han inte tänker på att han skulle tagit stora kliv och sådant om sig själv, utan tycker bara att det är kul att spela fotboll. Hans målsättning är också fortfarande att se hur bra han kan bli och hur långt han kan komma med fotbollen.

-Trots att jag är avdankad, lägger han till säger han med ett nytt skratt.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott