Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Arvid ser gärna en upprepning mot Viggbyholm

Formkurvan ser positiv ut för Hudiksvalls FF igen efter en lite tyngre period. Nu är det dags för ytterligare en bortamatch i Stockholm, och spelarna hoppas att det roliga ska fortsätta. Vi tog ett snack med Arvid Näsholm där vi också pratade om den lite udda rollen han haft i laget denna säsong.

Arvid har nämligen spelat många matcher under året. Faktum är att att han ligger på delad andra plats när man räknar spelade matcher i Hudiksvalls FF under säsongen. Men det är inte det är är udda. Utan det är att han gjort det främst från bänken, med hela fjorton inhopp och fem starter. Arvids inhopp har hyllats förut i matchreferat. Han har ofta kommit in och gjort bra prestationer. Han bidrar med en tempoinjektion, ett fint passningsspel, och lagets kanske bästa skott. Konkurrensen är tuff i Hudiksvalls FF men Arvid är uppenbarligen uppskattad av såväl skrivbordstyckare som tränare.

-Det är ju som statistiken säger mycket inhopp. Jag har väl ändå känt att jag kunnat bidra när jag hoppat in i matcherna. Men ser man till startade matcher så vill man ju såklart starta varje match, det är det man strävar efter.

Hård konkurrens på mittfältet?

-Absolut. Men om man inte får starta så får man ändå bidra med det man kan såklart. Och när man väl får hoppa in så är det bara att gasa. Det finns inget att fundera på. Man vill ju gå in och visa att man ska ha den där platsen i laget.

Förbereder man sig på något speciellt sätt på matchdagen när man vet att man inte kommer starta matchen?

-Jag gör väl egentligen samma saker som om jag skulle spela från start. Vi får veta laget dagen innan och jag förbereder mig alltid lika. Sedan som sagt så även om man inte står med i startelvan så får man göra det man kan och pusha grabbarna. Och fokusera på att vara mentalt redo att ta chansen när man väl får den.

På frågan vad han tänker på under matchen är det ungefär samma saker. Stötta sina lagkamrater och samtidigt fokusera på att kunna prestera när han kommer in. En del i den förberedelsen är att studera hur motståndarna spelar och vad det är som han förväntas komma in och bidra med.

Det var många som följer Hudiksvalls FF som oroligt satt vid sina telefoner under förra helgens match mot Kungsängen. Det var länge jämnt i målprotokollet och det var först efteråt vi fick veta att Hudiksvalls FF ändå hade ganska bra kontroll över matchen. Arvid, som startade matchen, håller med om detta.

-Jag tycker väl att vi gör en bra match. Vi skapade mycket lägen och känslan är väl att vi ska leda med flera bollar efter första halvlek. Men sen får vi inte in bollen riktigt. Så det blir lite onödigt spännande, vi skulle ha stängt matchen tidigare.

Arvid är nöjd med matchen och lagets form på senare tid. Han berättar att de gjort några korrigeringar i presspelet som fallit väl ut och att de nu behöver fortsätta på den positiva vägen. Förhoppningsvis kan den fina formen fortsätta på lördag mot Viggbyholm och han säger att de förhoppningsvis kan fortsätta skapa många lägen. Från vårens möte minns inte Arvid så mycket, bara att det blev en stabil 5-0 vinst.

-Det är väl bara att gå ut och gasa igen. Att försöka återskapa den matchen. Mot nya trepoängare!

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott