Arvid vill gärna upprepa succématchen

Efter en lite trevande start spelmässigt (men ok start poängmässigt), så väntar årets andra bortamatch på lördag. Då hoppas nog många på islossning för vårt talangfulla rödvita lag. Vi bestämde oss för att prata upp matchen med någon som vet hur man toppar formen mot just IFK Uppsala, nämligen Arvid Näsholm.

Senast lagen möttes var i sista omgången föregående säsong och då pangade Arvid in hela tre bollar. Det ena målet snyggare än det andra. Faktum är att tre av hans fem mål under säsongen gjordes i denna match. Så handlar det om att prestera mot just Uppsala så känns det naturligt att ringa Arvid för tips och råd.

Som nyutnämnd IFK Uppsalaexpert, vad ska vi göra för att ta tre pinnar på lördag?

-(skratt)Ja bra avslut på säsongen för mig var det! Måste väl vara min bästa match i HuFF-tröjan. Inte varje match man gör hattrick! Nej, men mot Uppsala vill vi hitta tillbaka till vårt spel och det vi vi vet att vi kan spela. Göra det vi vill göra med bollen, och även i defensiven. Ja, sätta vårt spel helt enkelt. Då är jag övertygad om att resultaten kommer följa med.

Arvid utvecklar sitt resonemang med att berätta att de pratade efter matchen mot Sandviken om att de inte riktigt var på samma plan i vad de skulle göra i den matchen. Mot Gute var fokus därför på att få en samlad och enhetlig bild av vad de skulle göra på planen. Det blev inte riktigt som de tänkt, men det blev ändå tre poäng.

Det känns som att det här är sådant som tar lite tid. Det är inget som man bara kan “koppla på” en match?

-Nej precis det är väl så. Och vi har ju fått in några nya i laget så det kan ju ta lite tid innan det sitter helt.

Poängmässigt så är det dock ingen fara eftersom alla tippade topplag har tappat en del poäng. Och Hudiksvalls FF är fortfarande obesegrade. Dessutom har enpoängarna skett mot toppmotstånd. Ett av kryssen hade varit en trepoängare om det inte hade varit för lite tillfälligheter i sista sekunderna mot Österåker.

En fullpoängare i den matchen, då hade vi kanske pratat lite annorlunda runt dagsformen på laget?

-Nämen exakt, så är det nog också. Och att vi vann senast utan att spelet satt helt är en styrka också. Vi pratar ju mycket om det här och när spelet väl sitter, då kommer vi bli ännu farligare.

När hans egen säsong kommer på tal så berättar Arvid att han ju startat alla matchen på bänken, men ändå fått speltid i alla matcher. Konkurrensen i laget är hårdare denna säsong eftersom flera duktiga spelare konkurrerar om platserna. Det märks att Arvid är en riktig lagspelare. Han återkommer flera gånger till att han vill bidra till laget, och pratar ogärna om sig själv. Men som alla fotbollsspelare så vill han såklart spela.

-Jag känner att jag tar steg hela tiden och jag vill visa det när jag får chansen. Men jag försöker lägga fokus på att hjälpa laget så gott jag kan även om jag inte spelar.

Om du som expert ska ge ett tips då? Hur går det på lördag? Och vem gör mål?

-Då tror jag att vi vinner med… 2-0. Axel stänker dit en. Han har ju skjutit några skott i ribban nu. Vem ska vi tro mer då?…

Du tror inte dig själv då?

Jo! (skratt) Jag säger det. Jag stänker dit en jag med. Två gånger Näsholm!

Ja, men så säger vi väl va? Man ska ju alltid lite på experterna!

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott