Axel om sin egen och lagets stigande formkurva

Endast tisdagens motståndare Enskede har gjort fler mål i serien och HuFF:s fruktade forwardstrio är alla i toppskikten av skytteligan. En viktig kugge där är Axel Näsholm och vi vände oss till honom för att snacka upp toppmötena mot Arlanda och Enskede.

Det är en spelsugen Axel vi når när han är på jobbet. Han var avstängd förra matchen och spelade inte heller hela matchen mot Strand i DM. Han kommer få som han vill med tre matcher på en vecka.

-Ja det är kul! Man vill ju spela så mycket matcher som möjligt. Jag ser bara fram mot det. Det är viktiga matcher som kommer också så det gäller att vi är påkopplade. Men det är alltid lätt att koppla på när man möter de här lagen som är med i toppen.

Första matchen är på lördag mot svårspelade nykomlingen Arlanda. Liksom de flesta så har Axel ingen stenkoll på detta lag och eftersom de som alltid fokuserar mer på det egna spelet än på motståndarna så lär det förbli så.

Har du själv befunnit dig i de skor som de är i? Att vara nederlagstippad eller nykomling?

-Nej jag har nog faktiskt inte det. Jag tror aldrig jag har varit i lag som var nykomlingar. I Gefle fanns det alltid förväntningar också.

Axel fortsätter resonemanget med att förväntningarna i Gefle hade minskat rejält hans tredje år i Gefle, och det kanske är talande att det var det året som laget vann ettan. Man kunde spela mer avslappnat helt enkelt. Det är ju något som Arlanda också kan göra, även om förväntningarna säkerligen har ökat i och med den starka starten laget gjort.

Att Hudiksvalls FF har större förväntningar på sig i år menar Axel också kan vara något bra.

-Det är ju något vi pratat om hela året egentligen. Och så länge vi kan hantera det, vilket jag tycker vi gjort bra, så blir man stärkt av det också. Sen gäller det att klara pressen när hösten kommer också då allt ska avgöras.

På tisdag väntar alltså den nuvarnde serieledaren Enskede, ett lag som tillsammans med Hudiksvalls FF sticker ut lite i målskillnaden när man jämför med övriga lag.

-Ja det blir nog en värdemätare. Och nu verkar vi har fått igång maskineriet ganska bra iallafall så det är väl bara att bygga vidare på det tänkar jag.

På förhand så känns Enskedes Stefan Ostojic som ett stort hot som Hudiksvalls FF måste tampas med.

-Ja men det finns många lag som har duktiga spelare, och vissa får man ju ha en viss respekt för. Det finns några målskyttar att hålla koll på.

Ja, men det har vi också! Du är ju själv med och kämpar i toppen av skytteligan. Vad säger du själv om din säsong hittills?

-Jo men det har väl ändå gått helt ok tycker jag. Jag har släppt kraven på mig själv lite på senare tid. Och det är nog en faktor till att det gått bra också. Jag tror ju att om man släpper på kraven och spelar mera avslappnat och hellre har fokus på att laget ska vinna då blir man bättre som individ också.

Axel menar att både hans och lagets form har stegrat och att det sett bra ut de senaste matcherna. Låt oss hoppas att den utvecklingen fortsätter. Klart är iallafall att det är en oerhört viktig period på säsongen just nu och att vi vid denna tid nästa vecka har fått en klar indikation på var säsongen är på väg!

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott