Bolltrollaren Hamse Nuur

På lördag är det ny hemmamatch, denna gång en lunchmatch mot FC Gute från Gotland. Vi har pratat med bolltrollaren Hamse Nuur som berättar att han har respekt för motståndet och menar att de måste vara försiktiga med Gutes omställningar. De är också ett fysiskt starkt krigarlag som inte kommer ge upp i första taget, och som hart mycket folk i boxen. HuFF måste vara förberedda, vara på tårna, och ta vara på sina chanser så att de inte bjuds in i matchen.

Den stora frågan är hur skadeläget ser ut i laget efter förra matchens sjukstuga. Hamse kan där komma mer positiva nyheter och berättar att alla utom Ville har varit med på träningarna under veckan. Det ska sägas att vi pratar Hamse under onsdagen, och mycket (både positivt och negativt) kan hända innan matchen på sjukfronten.

När vi når Hamse har han precis slutat jobbet på en skola i sin hemstad Sundsvall och ska senare till träning i Hudiksvall. Det är numera ett gäng som åker från Sundsvall och de har med tiden blivit ett tight gäng. De spenderar ju många timmar tillsammans i bilen.

– Ja man blir tight ganska fort. Vi kände varandra sedan förr från GIF Sundsvalls akademin, och nu när man åker tillsammans så lär man känna varandra ännu bättre. Så man blir ju tight.

Hudiksvalls FF är som bekant ett ungt lag där Hamse faktiskt är en av de äldre med sina 21 år. Men de flesta är ungefär i samma ålder och Hamse upprepar det många andra sagt under säsongen, nämligen att alla trivs väldigt bra ihop.

Vilket lag detta skulle kunna bli om ni får spela ihop ett par år.  Känns som att ni åtminstone skulle kunna bli ett topplag i division ett om ett par år om utvecklingen fortsätter?

– Ja, jag tror det också. Det är första året många av oss spelar tillsammans. Men ändå har vi snabbt fått en bra kemi och alla vet hur de ska spela. Så fortsätter vi spela ihop någon säsong till så tror jag att det kan bli riktigt, riktigt, bra.

Själv då, vad tycker du om din egen säsong?

– Jag tycker det har varit en säsong där det gått bra i spelet, och jag har skapat mycket. Det är en säsong där jag lärt mig mycket och utvecklats.

Hamse berättar att han tycker att han haft en godkänd säsong, men att han skulle gjort lite mer poäng.

Men du måste ha gjort bra mycket assist i år?

– Ja, jag har gjort mycket assist, men mindre mål. Så det är ändå godkänt. Men nästa säsong siktar jag på att göra mer poäng.

Hamse berättar också att det varit svårt att smälta förra matchen (förlusten mot Kungsängen), men att han nu börjat se framåt igen. Men han erkänner att förlusten fortfarande svider och kommer vara med honom ett tag.

Från läktarhåll såg det ut som att det var ett riktigt bra lag HuFF mötte. Hamse håller med om att de var individuellt skickliga och hade giftiga omställningar, men menar också att HuFF gjorde dem bra.

– Vi bjuder in dem i matchen. I första har de kanske ett skott på mål och vi kontrollerar matchen. Men i andra tappar vi kontrollen. Och ger man ett sådant där bra lag chansen att komma in i matchen då kommer de ta den.

Vad beror det på att det blir så, att det kan se så olika ut?

– Jag vet inte. Svårt att säga. Men kanske underskattning, att vi slog av och inte var på tårna hela matchen. Men jag kände att halvlekarna var stor skillnad.

Hamse nämner också att det var lite trötta ben i laget och eftersom det bara fanns en avbytare så kunde man inte sätta in några fräscha ben, men påpekar också att det inte finns några ursäkter utan de ska kunna stänga matcherna bättre.

Hamse får frågan om matcher som den förra helgen inte är en bra lärdom för detta unga lag och det håller han med om. Han tror att dessa motgångar kommer vara en nyttig läxa för laget.  De är ett ungt lag som lär sig hela tiden. Hans sammanfattning av denna läroprocess får bli slutorden vi tar med oss:

– Man lär sig genom sina misstag. Vi kommer lära oss. Och vi kommer komma tillbaka igen!

Text: Henrik Pettersson

För Hälsingland – Mot Framtiden!