Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Caselius och Roni om helgens tuffa drabbning

I höstsäsongens första bortamatch är det tuffa Österåker United som väntar. Det är då läge att ta revansch för den tappade trepoängaren i premiärmatchen. Men Österåker ser ut att ha kommit igång efter en tung start. Vi pratade upp matchen med ex-Huffaren Filip Caselius och med nu skadefria Roni Hajo.

Filip Caselius valde innan denna säsong att flytta hem igen till sin gamla klubb Österåker. Säsongen har varit lite upp och ner för både honom och klubben.

Men tre raka vinster nu i alla fall?

-Ja, det känns jäkligt skönt att vi har vänt på den här trenden där vi förlorade en del matcher. Så det är riktigt kul! Det bådar gott till fortsättningen.

Under uppehållet har de fått tid att fila på det som inte riktigt fungerat och Filip menar att de tar framsteg hela tiden.

Själv har han fått spela de flesta av matcherna. Filip berättar att han såklart vill spela mer, men på senaste matcherna har speltiden ökat. När vi når honom har laget besegrat Kvarnsveden dagen innan och den matchen startade han.

Vi möttes ju i premiären och det är en match som vi grämer oss över, då ni kvitterade i slutsekundrarna. Vad minns du från matchen?

-Man trodde ju att det var kört där ett tag, men så kommer vi med kvitteringen som Love gjorde.

Kommer du ihåg hur ni kände efter matchen?

-Det var skönt att få ett kvitto på att vi kan prestera på en nivå som vi vill prestera på. Men sen var det mycket som inte fungerade också, men det var i början av säsongen. Man vet ju att Hudiksvall är ett bra lag, så det var en värdemätare att få med sig en poäng. Extra skönt också att det blev på det sättet eftersom ni hade fått ett sent ledningsmål först.

Filip berättar att Hudiksvalls FF är en klubb han trivdes jättebra i. Han menar också att det är en klubb med mycket bra människor i och att det är ett riktigt bra fotbollslag som spelar en rolig fotboll.

Vår egen Roni Hajo har inte lika glada minnen från matchen Det var hans första tävlingsmatch i HuFF-tröjan och han hoppade in i minut 76 i den lite ovana rollen som 6:a.

-Jag minns att vi startade stabilt första halvleken. Sen så mot slutet så började vi göra lite lätta misstag. Och målet är bara för dåligt. Duellerna ska vinnas och folk ska finnas bakom. Nej, det var för dåligt. Det är vad jag minns i alla fall.

Säsongen har varit fortsatt problematisk för vårt Bragenyförvärv. När han spelat så har han visat en skyhög klass, men en skada har hållit honom borta från planen det mesta av vårsäsongen.

-Det har varit tufft faktiskt. Det var min första långtidsskada. Men nu är det mycket, mycket, bättre. Nu kan jag köra för fullt. Jag jobbade hårt för att ta mig tillbaka.

Roni berättar att han ändå kom in bra i laget och i spelsättet innan sin skada och att alla tagit bra hand om honom hans första tid i klubben.

Hans analys av lagets prestationer under säsongen är att det sett bättre och bättre ut under säsongen. I början fanns det en del småsaker som inte riktigt fungerade, men mot slutet så började allt sitta.

-Vi jobbade hårt med det på träningarna. Och nu tycker jag att vi är i riktigt bra form.

Det har varit en speciell tid för honom utanför fotbollen också denna säsong då han för första gången bor lite längre hemifrån och får ta hand om allt på egen hand. Det positiva är att han blivit en riktig bra kock. Hans specialitet är pestopasta med halloumi.

Roni avslutar samtalet med att prata om vad vi kan förvänta oss från Hudiksvalls FF resten av säsongen.

-Man ska väl inte säga för mycket. Men om vi gör allt det jag vet att vi kan så kommer det bli jäkligt svårt att slå oss.

Text: Henrik Pettersson – Foton: Peter Scott