Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Cihan allt närmare matchform

Hemmamatch igen på söndag, och även denna gång mot ett lag som befinner sig i tabellens nedre regioner. Men även ett lag som kämpar för att ta sig över det negativa kvalstrecket upp på säker mark. Vi ville prata upp matchen med årets skyttekung Cihan Sener.

När vi når Cihan är sitter han i sin taxibil på väg hem från en körning till Edsbyn. Det första man är nyfiken på är såklart hur han känner med sin skada. Glädjande nog så kan han ge något positiva besked om sin efterhängsna magmuskelskada.

-Det känns något bättre iallafall. Fick ju den för tre veckor sedan ungefär på träning. Jag hoppade ju in sista 20 minutrarna förra matchen och det fungerade ganska bra. Man brukar få mer ont efter ansträngning, men nu gick det bra efter matchen. Jag tränade fullt igår också, så det är positivt.

Han berättar även att just magmuskeln kan vara svårläkt. Det känns i maxlöpningar men han anpassade spelet något i inhoppet senast och behövde inte göra så många sådana ansträngningar. I det läge han kom in i matchen så kunde man också kosta på sig att inte gå in fullt i alla lägen. Vad säger han annars om förra helgens storvinst mot Kvarnsveden?

-Det gäller att göra det så enkelt som möjligt. Om man slappnar av och spelar så kommer målen också. Man vet ju att vi är bättre än dem och har man tålamod då kommer lägena. Det bästa man kan göra är att dra ner axlarna, inte tänka så mycket, och bara köra på.

Att Cihan behövs på plan är det inget snack om. Visserligen har Andreas Smedbakken gjort det minst sagt bra på topp med fyra mål på två matcher, men Cihan är lagets främsta målskytt i år. Huvudpersonen själv är dock återhållsamt blygsam när han beskriver sin säsong och sin återkomst i klubben.

-Ja, alltså i början spelade jag inte som forward utan längre ner. Men med tiden gick jag in och spelade 9:a och tycker att jag har gått bättre. Sen på slutet har jag missat 2-3 matcher på grund av skadan. Så det är ändå ok för min egen del. Jag är ganska nöjd men man kan alltid prestera bättre.

Men 17 mål på 19 matcher. Det måste väl ändå vara MVG?

-Ja (skratt). Men som forward är man aldrig nöjd, vet du.

Han kommer också in på lagets säsong och berättar att han hade stora förhoppningar efter sommaruppehållet, men att en dålig period där de inte vann på fyra matcher gjorde att de tappade mycket. Annars känner han att de spelat ganska jämnt mot topplagen, men det har inte gått vägen i år. Han beskriver också en ojämnhet där högstanivån varit hög, men där det också funnits sämre matcher. De hade behövt få upp lägstanivån lite.

-Men man kan inte vara ett topplag varje år heller. Det gäller att lära av det här året och ta nya tag och köra hårt till nästa. Och vi har några matcher kvar på säsongen, så vi kan förbättra oss. Vinner vi alla så är vi topp 5 och det är inte dåligt.

Matchen mot Franke tror Cihan kommer att påminna en del om matchen mot Kvarnsveden.

-Vi är ju det bättre laget, det är vad jag tycker. Sen så kämpar de, de har ju mycket att spela för. De vill hänga kvar. De kommer att stå emot oss mer än vad Kvarnsveden gjorde. Vi har ju inte så mycket att spela för men man får hitta sin tändvätska.

Cihan minns tillbaka på förra mötet och kommer ihåg att de då hade ganska tufft mot dem. Men han lägger till att vi vanligtvis är bättre hemma än borta. I matchen i Västerås så var det ju förresten han som avgjorde med sitt hattrick i andra halvlek.

Något vi gärna ser en upprepning av på söndag.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott