Cihan inför klassikermötet mot Karlbergs BK

Det är lätt att bli lite nostalgisk när man tänker på Karlbergs BK. I många år innebar matcherna mot dem matcher mellan två uppflyttningskandidater och det var alltid tuffa och jämna matcher. Det finns några riktigt klassiska bataljer lagen emellan. Men det var för några år sedan och vi ville prata upp matchen med någon som var med under den eran, nämligen Cihan Sener.

Första frågan blir därmed naturligtvis vilka minnen Cihan har när det gäller Karlbergs BK.

– Jag ju mött dem många gånger med HuFF. Vi mötte dem i kvalet och i serien. Och det har alltid varit toppmatcher.

Ja, kvalet 2018 är ju en klassisk händelse i Hudiksvalls FF:s historia. Lagen, tillsammans med IFK Haninge, kvalade för att flyttas upp till division 1. Efter två hårda kamper som resulterade i att alla lagen hamnade på samma poäng flyttades till slut Haninge upp. Hudiksvalls FF vann dock matchen mot Karlberg i en klassisk snömatch.

En annan klassisk match var nästkommande år då Hudiksvalls FF vann stort mot ett bra Karlberg.

– Ja, jag minns att vi vann med 4-1 hemma det året då de ledde serien. Vi har haft lättare för dem hemma än borta.

Minns du ditt hattrick i den matchen?

-Ja det kommer jag ihåg. Jag gjorde mål med höger, vänstern, och med huvudet. Ett äkta hattrick. Det var minnen det! (skratt) Jag får upprepa det i helgen. För det är nu det gäller.

Årets Karlbergs BK har Cihan inte någon djupare koll på. De ska gå igenom motståndet lite senare under veckan. Men han lägger till att Karlberg är Karlberg, de är alltid starka.

-Jag tror de kommer gå för vinst, och vi kommer gå för vinst. Vi får se, men nu får vi mäta oss med ett av topplagen. Men fortsätter vi spela så bra som vi gjorde förra matchen då tror jag det kommer gå bra.

Som Cihan är inne på så blev det efter en lite trevande start på säsongen spelmässigt en skön islossning i senaste matchen mot Uppsala.

-Vi gjorde fem mål. Men vi hade lika gärna kunna gjort flera mål tycker jag. Det såg bra ut. Men så ska man hålla det i andra matcher också.

Han menar att det finns växlar kvar att lägga i. Det har varit en bit från maxprestation än så länge, men när det kommer då är det inte många lag som kan stå emot dem. Cihan är positiv till framtiden och menar att formen är på väg uppåt spelmässigt och resultatmässigt. Han menar också att de ska ta med sig att de fortfarande inte förlorat i serien och att de bara släppt in två mål.

Hans egna formkurva då? När Cihan återkom till Hudiksvalls FF hade han inte lagtränat på länge och hann bara träna 2-3 veckor med laget innan säsongen. Så man kan säga att han fortfarande är i uppstartsfasen.

Vad tänker du om din egen start på säsongen?

-Det började bra med ett mål i första matchen. Men efter det har det varit lite upp och ner. Jag körde som åtta de första matcherna men har spelat längst upp de senaste matcherna och då tyckte jag det kändes lite bättre. Både för min del och lagets del tycker jag. Vi har hittat en bra kombination framåt. Det ser ljust ut för min del tycker jag.

Kommer det bli ytterligare en klassisk batalj mot Karlberg? Troligen. Och klassiska bataljer ses bäst live. Vi ses på vår hemmaborg på lördag!

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott