Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Dagen då det mesta gick snett

Medeltidsveckan avslutades i Visby samma dag som matchen. Engelskmännen benämner medeltiden som ”the dark ages”, och det är en passande titel på höstsäsongen hittills. Spelet finns där, men det är mycket som studsar emot för tillfället, det blev ännu mer tydligt i lördagens match mot FC Gute.

Som de flesta vet så blev det ju en väldigt speciell dag för vårt lag. En lång och oviss dag som mynnade ut i en match som inte var slut förrän vid 23 tiden på kvällen. Det innebar även att laget blev kvar i Visby hela söndagen och att de får åka buss hela natten till måndagen. När vi når Ludvig Pärlenskog är han ute och strosar på stan med laget.

Det var en väldigt speciell dag och en speciell match?

-Ja det får man verkligen säga. De som åkte från Sundsvall fick en resa på 13 timmar, vi andra 12 timmar. Sedan en match på det liksom.

Gutes fina form är inte en tillfällighet, det märktes direkt att det var ett bra lag vi mötte. De skapade även matchens första farlighet redan i minut 8 då deras giftiga anfallare Touray var framme. Men Ludvig Pärlenskog fick en tå på bollen. Touray var ett ständigt hot med sin snabbhet och fysik. Men försvaret lyckades trots att de var huvudet kortare hålla honom mållös i matchen. Hudiksvalls FF gör också en bra halvlek. Strax efter Tourays läge spelar Cihan fram Araya till ett friläge. Men han måste satt på sig sina trekantiga skor av misstag för avslutet gick snett. Även Axel Näsholm får ett fint läge centralt i straffområdet, men behövde få till ett snabbt avslut och bollen letade sig inte in i mål. Hudiksvalls FF blixtar stundtals till, men Gute försvarar sig också bra.

I andra halvlek blir det lite mer av ett ställningskrig och få målchanser. Farligheterna som skapades skapade tyvärr Gute. I minut 52 kommer matchens dittills bästa läge då Touray efter att ha forsat fram på kanten får in den till medspelare som dock missar ett öppet läge.

Sedan kommer matchens snackisar. Först rammar Touray Molin i målet i en våldsam kollision där han klipper vår målvakt. Guten fick ostskivan, men frågan är om det inte skulle varit rött. Ludvig menar att om en sådan tackling skett ute på plan så hade det varit solklart rött, och det skulle nog de flesta hålla med om. En ännu större snackis blev det i minut 68 då Gute tog ledningen. Gute lyfter in en frispark i gröten framför mål, Molin når högst men tacklas samtidigt och tappar bollen. Efter lite flipperspel letar den sig in i mål. Det blev stora protester såklart och såväl repriser, tv-kommentator, och domaren själv (!) fastslår att målet inte borde godkänts.

Men det ska det sägas att Gute inte vann oförtjänt ändå. De skapade något mer än Hudiksvalls FF denna match och kommer bli en utmanare i toppen denna säsong.

-Ja vi ska inte säga att vi förlorar matchen just på grund av de här sakerna, men vi hade kanske kunnat nå ett kryss iallafall. Men vi gör ju inte en tillräckligt bra match för att vinna, så kan man säga. Ett kryss hade kanske varit ett rimligt resultat.

Laget har en utmaning framför sig nu. Spelet är fortfarande bra stundtals, men det lilla extra i effektiviteten har inte funnits där under hösten.

Sedan passar ju det gamla talesättet att en olycka aldrig kommer ensam in här också. Strul med färjor är inget som det går att planera för men något som säkerligen påverkade laget i denna match då det såg betydligt mer energifattigt ut i andra halvlek mot Gute.

Domaren är också något som inte går att påverka. Mot Österåker missade rättsskiparen en klar HuFF-straff, och i denna match ett rött kort samtidigt som han tillät ett tveksamt mål.

Men nu gäller det att inte haka upp sig på saker som man inte kan påverka och hitta tillbaka till trepoängarna igen. Nästa match i serien spelar vi på hemmaplan, och där är det svårt att slå oss!

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott