Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Det inte ens Photoshop kan rå på

Hudiksvalls FF är ett maskineri där många viktiga kuggar inte alltid syns eller som man inte riktigt har koll på. Har du alltid undrat varför våra spelare är så snygga och prydliga? Det beror inte bara på Photoshop vågar vi säga med glimten i ögat. Varje träning är saker i sin ordning. Varje matchdag killarna kliver in i omklädningsrummet redo att glädja oss med tre poäng är allt rent, snyggt, prydligt ordnat och våra vackra tröjor hänger på varje spelares plats.

Så vi bjuder er att följa med på hur en matchdag kan se ut för allas vår kära materialchef Micke Ferm.

Låt oss säga att vi ska spela match samma tid som årets kommande premiär mot Österåker United, det vill säga klockan 16:00.

Hur ser hans dag ut med förberedelser och annat från när han kommer till arenan till det är dags för honom att åka hem för välförtjänt vila?

Tänk er scenariot i slow motion

Ok då, kommunikationsgruppen tar sig lite väl mycket konstnärliga friheter här för det har vi ingen aning om så vi snabbspolar fram till action.

Klockan 13:00

Micke kommer till arenan och går igenom vad motståndaren har för färg på kläderna, kokar kaffe, pumpar bollar, både till Hudiksvalls FF och motståndarlaget som får ett antal bollar att värma upp med, packar dem i var sin säck och tar fram våra matchställ.

Klockan 14:00

Våra spelare börjar ramla in, glada miner, ”high fives” och lite ”surr” innan riktiga matchtaggen börjar.

Klockan 15:00-15:30

Dags att förbereda inför uppvärmningen. Vattenflaskor fylls på (med vatten ja, inga konstigheter här inte) och uppvärmningsmaterialet bärs ut på planen för att ställas upp under uppvärmningen och tas undan till sina platser innan matchen kör igång.

Klockan 16:00

Domaren blåser i pipan och Micke njuter i lugn och ro av matchen från ledarbänken. Han är harmonin självt, opåverkad av stridens hetta och kanske, kanske vissa barnförbjudna ord som kan slippa ur någon när det hettar till.

Klockan 16:45

Domaren blåser i pipan igen. Nej, han blåser inte hela tiden, det beror på att det är halvtid och våra törstiga grabbar dricker likt kameler så vår Micke får jobba med att fylla på vattenflaskorna än en gång.

Klockan 18:00

Matchen är slut och det är dags att plocka skräpet och materialet vi har ute på avbytarbåset.

Klockan 18:10

Här är Micke rejält kaxig och säger att han med all sannolikhet sjunger en sergersång ihop med grabbarna. Underbart! Forza Micke!

Klockan 18:30-18:50

Efter att ha samlat ihop allas matchkläder och ställt allt i sin ordning är det dags för Micke att åka hem för en välförtjänt vila.

Tack! Tack för allt du gör för Hudiksvalls FF Micke!