Det räckte med en halvlek för att ta sig till final

På en regntung naturgräsplan tog Hudiksvalls FF en komfortabel seger mot Bollnäs i DM-semifinalen under tisdagskvällen. Matchen avgjordes tidigt och kunde spelas av i andra halvlek. Men under första halvlek värmdes den tappra publiken upp av några riktigt fina aktioner.

De började bra, det ska de ha Bollnäs. Men efter några jämna första minuter tog Hudiksvalls FF över spelet och parkerade på Bollnäs planhalva. Det skapades dock inte så många klara chanser. Det syntes, på gott och ont, att det var länge sedan det var match. HuFF-spelarna var spelsugna och taggade och det riktigt spratt i benen på dem. Men kvalitén var inte alltid på topp i spel och i avsluten. En blöt gräsplan på Glysis hjälpte inte heller.

Men Hudiksvalls FF kom in mer och mer i det, och i minut 18 kom också första målet. Efter en hörna blev det tilltrasslat i straffområdet och efter lite närkamper kunde Cihan peta in bollen till ledning. Bollnäs hävdade att det var för hårda närkamper innan målet, men fick inget gehör från domaren.

Efter målet var det inget snack längre, tuppkammen växte på HuFF samtidigt som hoppet försvann mer och mer för Bollnäs. Fyra minuter senare gör Jesper Lindholm matchens individuella prestation då han bryter in från högerkanten, helikopterfintar sig förbi Bollnäsförsvaret, och lägger in den snett inåt bakåt till Cihan som kan lägga in den. Trodde alla. Men bollen stannar i det blöta gräset och Ville Söderlund fick istället hjälpa bollen lite och kunde böka in 2-0. Kul att Ville får göra mål, då han är tillbaka efter vårens efterhängsna skada.

3-0 kom åter igen efter ett snett inåt bakåt. Denna gång från assistkungen Araya Zerai som lägger bak den till Pelle som placerar in bollen stolpe in från distans.

Fyran kom efter en så kallad bandyhörna. Det inledande skottet stoppades bland alla ben i straffområdet, men bollen letade sig fram till Liam som kunde smälla in lädret i mål i minut 32.

I minut 37 kom dagens vackraste mål, ett riktigt mönsteranfall. Ett mål som tränarstaben säkert kommer att veva analysprogrammen framöver. Jesper, Pelle, Cihan och Axel visar prov på lite Tiki-Taka och väggspelar sig tre gånger i rad genom Bollnäsförsvaret och Cihan kan avsluta på bästa sätt. Ett tips är att gå in på HT för att se höjdpunkterna från matchen. Det piggar verkligen upp en regnig dag.

I andra halvlek hände egentligen inte mycket alls. Matchen var avgjord och båda lagen bytte friskt. Planen blev blötare, och mörkret började lägga sig över Hudiksvall. Många ville säkerligen in i värmen. De flesta var nog mest orolig för en onödig skada, vilket hade kunnat lämna en besk eftersmak till denna tillställning.

Bollnäs skapade ett par halvchanser men inbytte Sebastian Jonsson fick hålla sin nolla. Piggast av alla inhoppare i andra halvlek var ändå Arvid Näsholm som hade flera fina aktioner, kryddat med två (!) ramträffar under halvleken.

Redan på lördag är det ny match. Då kommer Sandviken på besök och vi hoppas på folkfest. Det är gratis inträde och aktiviteter för barnen hela dagen som gäller. En perfekt inledning på det som lär bli en gastkramande höstsäsong!

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott