Dramatik under slutminuterna

Seriepremiären i division 2 norra Svealand mellan Hudiksvalls FF och gästande Österåker United såg länge ut att sluta mållös. Men så smällde Cihan Sener in 1–0 för hemmalaget i den 92:a minuten och då räknade nog de drygt 300 åskådarna på Sparbanken Arena med en HuFF-seger, men Österåker kvitterade med matchens sista spark till 1–1.

Det vankades toppmöte direkt när förra säsongens tabelltrea (HuFF) tog emot tvåan (Österåker) och nog kan man fastslå efter premiären att det här är två lag som kommer att tillhöra tabelltoppen. HuFF kom till spel utan mittfältsmotorn Pelle Hedlund, men man kunde ändå så sakta ta hand om initiativet, och när det handlade om målchanser så räknades det in fler sådana för hemmalaget.

Bland annat så hade man ett par bollar som touchade ribbans överkant, en från Axel Näsholm och en från Cihan Sener. Dessutom sattes Österåkers målvakt Lukas Dyrke på prov vid några vassa hemmanickar mot mål.

Bakåt hade HuFF-försvaret bra koll på sina motståndare och Simon Elgh hade en ganska lugn första halvlek mellan stolparna.

Spelbilden förändrades inte nämnvärt efter paus. HuFF fortsatte att ha ett litet initiativ och det fanns tendenser till att nollan skulle kunna spricka för Lukas Dyrke, men det ville sig inte riktigt för hemmalaget. Bästa chansen hade Axel Näsholm tidigt i halvleken men hans avslut smet strax utanför Dyrkes vänstra stolpe.

Österåker hade också en jättechans att ta ledningen då Love Ahlberg slet sig fri men Simon Elgh lyckades avstyra målförsöket med en fin fotparad, och allt verkade gå mot en mållös premiär.

Men…

…det fanns ju några övertidsminuter att spela också, och plötsligt kom HuFF:s nyförvärv – och inhopparen i matchen – Oscar Faulds loss på vänsterkanten. Inspelet hittade fram till Cihan Sener och återvändaren blev säsongens första målskytt. Då stod matchklockan på 92 minuter och det stora jublet bröt loss på Sparbanken Arenas läktare.

Men domare Mattias Eriksson hade aviserat för tre tilläggsminuter och det fanns fortfarande lite speltid kvar. På den tiden som återstod lyckades Österåker gå till anfall, och på något mirakulöst sätt hittade bollen fram till Love Ahlberg som med matchens sista spark överlistade Simon Elgh och räddade en premiärpoäng för gästerna.

En bra premiär där HuFF låg närmast segern, dels med tanke på spelet och chanserna, dels med tanke på ett ledningsmål med kort tid kvar. Men det var ju det där med att en viss dam ska sjunga innan det hela är över och nu hann Ahlberg med ett sista avslut innan ”damen sjöng” och lagen fick vandra av Sparbanken Arena med en poäng vardera.

Nästa match för HuFF:s del är på annandag påsk då man möter Sandvikens AIK på bortaplan.

Text: Christer Stridh – Foto: Peter Scott