Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Effektivt Järfälla straffade HuFF i årets sista match

Fotboll avgörs i straffområdena. Det fick Hudiksvalls FF bittert påminnas om i årets sista match, efter 1-4 (0-3) mot Järfälla. Mellan straffområdena såg det dock ganska bra ut stundtals.

Matchen betydde inte något direkt för någon av lagen tabellmässigt, men båda ville avsluta på bästa sätt. Hudiksvalls FF ville säkerligen också ha revansch från förra mötet lagen emellan då Järfälla vann hemma. Den gången var den en viss Ali Khan som från sin vänstersida gjorde lite vad han ville och var planens klart bästa lirare. Khan var dock relativt osynlig i detta möte. Istället var det på andra kanten som det mesta hände. Där huserar Markos Issa och i första halvlek var han lika dominerande som sin lagkamrat på andra sidan var i förra mötet. Mellan minut 12 och 22 gjorde nämligen Issa ett äkta hattrick och Hudiksvalls FF hade inget som kunde stoppa honom idag. Får en sådan spelare komma rättvänd och få ytor att leka på, ja då kommer nätet rassla.

Första halvleken var jämn i spelet ute på plan. Ett visst övertag för hemmalaget till och med. Vissa ströchanser kom det också, såväl Cihan som Araya hade fina lägen, men bortalaget stod i vägen. Känslan i halvlek var att det inte kändes som en 0-3 match. Snarare en jämn match där Järfälla gjorde tre mål på fyra chanser. Den känslan hade även tränare Kalle Ersjons.

-En konstig första halvlek. Känslan är inte att vi ska ligga under med 3-0. Men sen är det för billiga mål och det pratade vi om i halvtid. Det är ingen 3-0 match, men det står ändå 3-0 och det har vi pratat om förut under säsongen också. Det gäller att freda sitt eget mål samtidigt som man sätter sina egna chanser. Den halvleken var lite talande för hela säsongen egentligen.

I andra halvlek tar Hudiksvalls FF över spelet helt, och nu är det inget snack om vem som för matchen längre. Det hjälps möjligen av att Arvid kan reducera redan i minut 47 och tillför därmed lite nerv till matchen igen. Målet kom såklart genom ett fint distansskott som han placerar vid målvaktens högra stolprot. Man kan konstatera att Arvid gjort gjort en fin höst och klivit fram som en oerhört viktig spelare för detta lag.

Vi fortsätter sedan skapa chanser. Några minuter efter målet driver Hamse förbi 3-4 motståndare och serverar Cihan. Men som så många gånger förut i den här matchen så blockerades avslutet av försvarare. Det var skillnaden i den här matchen, då Järfälla ofta får en tånagel på bollen och kan avvärja läge efter läge, så går istället allt in på andra sidan. Vad det beror på är svårt att säga. Kan man bara förklara det med med små marginaler eller är det något annat? Det är något som tränarstaben får fundera på under vintern.

Ingen blev nog förvånad när Järfälla kan sätta 4-1 i matchen slutskede på den enda chansen hade hade under halvleken.

Kalle konstaterar att andra halvlek ändå var bättre än första.

-Jag tycker ändå vi kliver in i andra, trots 0-3, och… alltså jag har inte en bitter känsla utifrån hur vi ser ut. Vi driver på tempot, vi slutar inte spela, vi jagar hela tiden. Det är något vi har allt för sällan, men jag tycker vi har det i andra. Man kan också se på duellspelet i andra, att de brinner till. Det tyckte jag var intressant. Vi ser lite arg ut på alla positioner, och då går mer med oss.

Nu går spelarna på vintervila. Men redan om någon vecka börjar träningen igen, och då är det fokus på en ny säsong som gäller!

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott