Efterlängtad vinst mot Kungsängen

En fjärdedel av säsongen spelad och Hudiksvalls FF tog under söndagen en viktig seger inför fortsättningen då man besegrade Kungsängens IF med klara 3-0. Men det var på väg att bli nerver ett tag…

Minut 57. Hudiksvalls FF leder med 2-0 och alla som följer laget tänker nog samma sak; tappa inte detta nu som mot Karlberg och Österåker… Då rycker sig en motståndare loss och blir helt fri med Ante i målet. Samma människor tänker nog att nu är vi där igen. Nu kommer 2-1 och så börjar det bli nervöst igen. Men det blir inte så denna gång.

Första halvlek var en relativt jämn historia. Båda lagen hade sina chanser även om Hudiksvalls FF hade initiativet i matchen. Men Kungsängen stack upp och hotade. Vi skulle dock få med oss 1-0 i paus. Detta efter en bra hörna av Axel som Cihan kom upp fint på och kunde nicka in ledningsmålet.

Viss oro fanns det dock efter första halvlek och resultatet 1-1 efter halva matchen hade inte varit helt orättvist. Men redan i andra halvlekens första minut skulle Hudiksvalls FF utöka sin ledning. Efter ett snabbt anfall på vänsterkanten smyger Jesper in i straffområdet och får ett bra skottläge. Målvakten gör en fin räddning men Araya är rätt placerad och kan lägga in returen. Ett anfall som tränarna säkerligen är nöjd med och där man får med många i anfallet.

Hudiksvalls FF tar över spelet mer och mer och förutom ovan nämnda friläge för gästerna så lyckas HuFF denna match ha bra kontroll på matchen till sista visselsignal. Hudiksvalls FF skapar även fler chanser. Den bästa är möjligen när Axel åter igen lägger in bollen till Cihan som på volley (se Peter Scotts läckra bild) träffar ribban. Araya har i andra halvlek lekstuga på sin kant och i minut 80 hittar han lekkamrat Cihan Sener som enkelt kan lägga in bollen till 3-0.

Hudiksvalls FF bjöd åter igen på sambafotboll i främst andra halvlek och visade upp ett snabbt och rörligt anfallsspel. Men i denna match så måste man ändå lyfta upp lagets defensiv som höll högsta klass. Försvaret och Ante tog knappt en steg fel och visade att det kommer krävas mycket för att göra mål på HuFF 2023. Dessutom får de fin hjälp från resten av laget i denna match. Laget vann fler närkamper än tidigare. Ofta var det HuFF som kom ut med bollen i behåll i de trassliga situationerna.

Anledningen till att friläget i minut 57 lyfts fram är för att enskilda matchsekvenser kan ha stor inverkan på en säsong. Inför matchen kände nog många att det var lite av en måstematch. En reducering till 2-1 hade skapat nerver och en rädsla att tidigare poängtapp skulle upprepas. Hade laget tappat ytterligare en säker ledning så hade uppförsbacken varit brant, inte minst psykologiskt. Men nu tog spelarna de extra löpmeterna för att störa anfallaren och Ante gör en fin räddning. Istället för en reducering kom istället 3-0 kom i minut 80 och många nerver på läktaren och på planen stillades.

Förhoppningsvis kan laget ta med sig detta. Kanske kommer vi efter säsongen säga att det var ett räddat friläge mot Kungsängen i omgång 7 som vände på allt. Och som fick upp oss på motorvägen mot ettan.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott