Eftersnack Sandvikens AIK

Igår hade vi årets första träningsmatch på fullstor fotbollsplan utomhus. En match som gick av stapeln i ett soligt Glysis Sparbanken Arena och även om ett resultat i träningsmatch inte är det viktigaste så är det ju dock ändå idrott vi sysslar med och då vore det konstigt om man inte alltid ville hamna överst. En match där även vår fantastiska Dream Team såg till att ge bästa möjliga service till åskådarna genom att ha kiosken öppen.

Vi talade med en av våra nya assisterande tränare; Thomas ”Chippen” Sundberg. Surret gick om matchen, som vi vann med 4-2, läget i truppen och lite annat gott.

Hur har det sett ut under senaste träningsveckan inför matchen mot Sandvikens AIK?

– Väldigt bra. Guppen är seriös och jobbar hårt. Grabbarna har riktigt bra fokus och intensitet. En bra träningskultur håller på att sätta sig. Det är roligt att se och bådar väldigt gott inför framtiden. Och vilket hårt jobb grabbarna lägger ned på att löpa. Det blir väldigt intressant att följa upp GPS tekniken och se hur mycket de löpte eg. Tror att Viggo och Alvin sprang mer under den här matchen än vad jag gjorde under en hel säsong, säger Chippen och skrattar.

Hur kändes själva matchen?

– Den kändes riktigt bra, speciellt med tanke på att det är första matchen vi spelade på en fullstor fotbollsplan utomhus. Det blir fler ytor att hålla koll på, jobba i och fylla.

Och som gammal spelare kliar inte lite extra i benen när du sitter på bänken och följer matchen så nära inpå?

– I huvudet lite grand, men sen tänker man efter och…näääh, säger Chippen och skrattar gott. Det är roligt att följa matchen som ledare också, man ser annat under matchen, man ser fotbollen på ett annat sätt. Så det är riktigt roligt med den nya rollen.

Vad har vi att jobba lite extra på under nästa träningsvecka sett från hur vi presterade i matchen?

– Även om jag tycker att vi såg bra ut så är det ändå försäsong och det viktiga med träningsmatcher är att vi ser vad vi behöver slipa lite extra på. För vår del är det t ex, hur vi värderar olika situationer i matchen. hur vi ska gå mot mål med mera. Snart kommer vi att ha många träningstimmar ute innan säsongen drar igår och vi får nöta in i hur vi ska hitta ytorna och annat. Härifrån jobbar vi framåt, avslutar ”Chippen”