Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Eftersnack Strands IF

Våra killar mötte Strands IF i ännu en träningsmatch inför årets säsong. En match som slutade 6-0 fördel Hudiksvalls FF och där flera spelare i båda lagen fick luftas och spelas samman inför kommande uppgifter i respektive serie.

Förutom att våra killar visar prov på att förstå varandra riktigt bra både på och utanför fotbollsplanen fick vi ännu en positiv upplevelse. En kille född 2007 fick trä på sig HuFF´s tröja i mötet med Strands IF´s seniorer. ”Vilken kille! Han visade prov på talang, vilja och disciplin. På de trettio minuter han fick spela visade han upp ett bra och lovande register” Säger Andreas Smedbakken om honom.

Kalle Ersjons är inte heller han besviken, tvärtom, ”Han gjorde precis som han skulle göra, följde direktiv och visade att han inte var där bara för att få vara med. Utan han visade direkt att han ville ha boll och delta i spelet. Något han gjorde med Bravur”

Vi tar oss ett snack med spelaren ifråga. Forsa IF´s egen Simon Eriksson, högerytter född 2007, som representerade Hudiksvalls FF i lördagens träningsmatch.

Hur kände du att du blev mottagen av grabbarna i laget?

-De tog emot mig väldigt bra. Alla var schyssta och peppade. Kände mig välkommen och det var skönt, för jag var nervös innan. Något som släppte när matchen väl var igång dock.

Hur kändes det på plan och vad tyckte du?

– Det är ju stor skillnad på tempo, den typen av fotboll jag vill spela också. ”One touch” och allt gick så snabbt. Men jag tyckte att jag hängde med rätt bra ändå, säger Simon glatt.

Fanns det någon eller några spelare som imponerade lite extra på dig?

– Jeppe (Jesper Lindholm) och Konrad. Hade sett dem spela tidigare, men de var annorlunda att han dem med på plan. De imponerade på mig.

Vi tackar Simon för matchen, samtalet och hoppas han jobbar hårt för sig själv och för sitt Forsa IF. En lovande spelare och klart trevlig kille.

För Hälsingland – Mot Framtiden