Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

En minnenas aveny – Del 1

I två delar har vi låtit assistkungen och idolen Araya Zerai sammanfatta säsongen. Vi har inte gjort det mer komplicerat än det behöver vara och har låtit Araya svara på ett antal frågor. I denna artikel går vi igenom det mest minnesvärda som hänt under årets 29 tävlingsmatcher. I den andra delen får vi sedan lära känna spelarna i laget lite mer.

Men först alltså årets mest minnesvärda händelser. Luta dig tillbaka och låt Araya lotsa dig på minnenas aveny!

Årets…

Mål

Filip Caselius mot AIK 31 augusti. Jätteskott i krysset inför storpubliken hemma. Skjuter med vänstern fast han är högerfotad. Araya vill även nämna Filiph Ededals kanonträff mot Friska viljor borta i cupen. Skott 15 meter utanför straffområdet som går över målvakten. Vi konstaterar att Ededal inte gör många mål, men när han gör det så gör han det snyggt!

Suraste förlust

Kungsängen borta 26 maj. Det var inget roligt. Vi förlorade med 3-0 och blev utspelade. Vi hade inte en enda chans, vi var inte alls med, säger Araya uppgivet. Araya tar också upp 4-1 förlusten mot Österåker borta där chansen att vinna serien försvann. Det var också extra surt eftersom HuFF stundtals spelade ut Österåker som satsade på långa bollar, skrikande, och fasta situationer. Araya säger att det var begravningsstämning i omklädningsrummet efteråt.

Assist

Hamse Nuur/Araya Zerai mot Skiljebo borta 13 augusti. Förväntningarna är förstås stora då det är assistkungen själv som svarar! Araya menar att ”hockey assisten” ofta är finare än själva assisten. Mot Skiljebo är det Hamse som dribblar några motståndare och passar sedan Araya som lägger in den till Siye Abera som gör målet.

Räddning

Sebastian Jonsson hemma mot Österåker 29 maj. ”Sebbe” räddar två frilägen på kort tid när Österåker ligger på för att göra ett tredje mål. I sann brödra-rivalitet så vill inte brorsan Alexander vara sämre, och han står för Arayas andra favoriträddning för säsongen när han konstsparkar bort bollen på mållinjen borta mot Rågsved.

Försvarsinsats

Borta mot Rågsved 11 september. Det var inte bara Alexanders räddning som var spektakulär denna match, utan hela försvarsinsatsen. Araya säger att han aldrig sett laget jobba så bra tillsammans i defensiven, och dessutom gör Simon Elgh några riktigt fina räddningar.

Bragd

Skiljebo borta 13 augusti. Araya berättar att första halvlek var svårspelad där Skiljebo rullade boll bra. Sedan går HuFF ut i andra i och ”bara kör på”, och gör en jättebra halvlek och och gör 3 fina mål. Men Araya vill även ta upp en vinst som så här i efterhand visade sig vara den kanske viktigaste, den mot Bollnäs i cupen. I en oerhört tuff match lyckas HuFF kvittera till 3-3 i sista sekunden av ordinarie tid för att senare vinna på straffar. Det man inte visste då var att vinsten skulle utmynna i supermatchen mot AIK som innebar ett minne för livet och en moralboost för spelarna, samt nödvändiga inkomster till klubbkassan.

Utskällning

Sandviken hemma 20 augusti. Efter en bragd kommer en… flopp. I matchen efter Skiljebo borta möter HuFF Sandviken hemma i en match de ska vinna. När HuFF ligger under med 1-0 i halvtid är varken laget eller tränare Kalle Ersjons nöjd. Hemma mot Kungsängen var det likadant, men Araya försäkrar att det är mycket ovanligt med utskällningar, och att det bara sker när det är berättigat och laget behöver en väckarklocka.

Mest sympatiska motståndare

Det finns ingen, konstaterar Araya. Antingen så vinner HuFF och då blir det dålig stämning, eller så förlorar HuFF och då blir det också dålig stämning…

Roligaste bortaresa

Skiljebo borta 13 augusti samt mot Rågsved borta 11 september. Förberedelserna ser ofta ganska lika ut och det handlar ofta om tidiga morgnar och sömniga spelare. Men Araya menar att alla matcher HuFF vinner är roliga, och de mest speciella vinsterna är de som den uppmärksamma läsaren kanske redan listat ut de mot Skiljebo och Rågsved.

Med den beryktade Gotlandsresan då? Årets längsta bortaresa ser ofta ut för en utomstående som en kombinerad semester med grabbgänget och en skolutflykt. Araya säger att han mycket väl hade kunnat ha med den eftersom många sagt att det var en jätterolig resa, men själv missade han den på grund av att han var avstängd.

Som ni märker finns det några riktigt minnesvärda prestationer från vårt HuFF denna säsong. Araya återkommer också till att det är svårt att välja bland allt som hänt denna häftiga säsong. Dessutom har vi på läktaren kanske även våra egna favoritögonblick från säsongen.

Text: Henrik Pettersson