Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

En minnenas aveny – Del 2 – Vem är vem i laget?

I del 1 av intervjun med Araya Zerai så pratade vi om lagets säsong, där toppar, dalar, och spektakulära händelser avhandlades. Om du missade den är det rekomenderad läsning! Nu är det dags för del II och nu är det Arayas lagkompisar som är i fokus. Det var en till stora delar ny trupp som sattes ihop förra vintern. Nu när de fått ett år ihop är vi nyfikna på att lära känna några av spelarna lite bättre!

Lagets…

Fåfängaste

Det är Sebbe Bergman och Filiph Ededal. Sebbe speciellt, där ska håret ligga perfekt. Araya menar att många är lite fåfänga, bland annat han själv, men att dessa två är i en klass för sig.

Bästa sångröst

Hela laget. Lite överraskande kanske, men laget sjunger mycket tillsammans. Det kan vara i bussen, i omklädningsrummet, eller på lagfest. Allsången brukar ofta vara popmusik, viktigast är att de flesta kan sångerna. Att sjunga tillsammans är en kul känsla, säger Araya.

Sämsta förlorare

Liam Collings. Alla hatar att förlora, men det går inte att prata med honom om det inte går som han vill på träning eller match. Tränare Kalle och Liam har en återkommande fejd på träning där Liam ofta ifrågasätter Kalles domslut. Siye Abera har också lite extra svårt med förluster. Han vill också nämna sig själv här. Framförallt på träningar kan han bli arg, men även efter förluster.

Lugnaste

Filip Caselius och Ruben Palmcrantz, med Ville som ett hedersomnämnade. Filip är intressant och rolig att prata med i samtal en och en, men säger annars inte mycket i grupp. Med Ruben tror Araya att han kanske är lite blyg. Han säger inte heller mycket, utan svarar mest på tilltal. Ändå är Ruben väldigt omtyckt i laget, kanske för att han är en väldigt fin och ödmjuk kille.

Under säsongen mest utvecklade

Efter lite betänketid säger Araya att Yosef har utvecklats jättemycket under säsongen och gjort det riktigt bra. Araya säger att Yosef verkligen överraskat honom, speciellt eftersom att han kom från en lite mindre klubb. Den andra som han tar upp är Filiph Ededal. Han hade det lite tuffare i början och fick rotera en del på mittfältet, men det blev svårt att peta honom när han började göra riktigt fina prestationer.

Klädsnobb

Många i laget klär sig fint, men Ville har en bra klädstil och vet hur man klär sig, det är alltid klass i hans klädval. Sebastian Jonsson vill Araya också nämna, som ofta går klädd i kostym och/eller skjorta, alltid finklädd. Men det är som sagt många med koll på kläder i truppen, och “Backo” vill Araya också få med i en sådan här topplista.

Underhållare

Hamse. Här är Araya snabb, och säger vidare att Hamse är lite clown i laget. Det yttrar sig bland annat när de spelar “maffia”, spelet som spelas under bortaresor där det ingår att förvirra och övertyga sina motspelare. Hamse håller ofta hov under dessa spel och är en mästare på att berätta historier och att lura de andra. Araya menar att han är rolig och har en rolig humor och att han med sitt humör är väldigt viktig för laget vid sidan om planen också.

Lataste

Alla Sundsvallskillarna. Lite jobbigt att nämna namn här, konstaterar Araya. Men Sundsvallskillarna vill han gärna ta upp. “Det är sjukt hur de lyckas vara sen till varje träning. Man kan ju tänka att om man blir sen varje gång så kanske man åker lite tidigare, men nej då!”, säger han med ett skratt. Dessutom har de lyckats hitta ett kryphål i regelverket som gör att de klarar sig från bestraffningar. De skickar nämligen jämt ett meddelande om att de är sena, och då klarar de sig. Passande nog var de till och med sena till avslutningsmiddagen med laget!

Svärmorsdröm

Ville Söderlund. Han är en riktigt fin kille på många sätt, säger Araya. Andra han nämner är Ruben och Backo. Den sistnämnda är en sådan som man alltid kan vända sig till om man behöver något. Han hjälper alla jättemycket fast han inte kunnat spela så mycket. Han känner alla och pratar med alla. Han är till och med populär bland många i andra klubbar.

DJ

Liam och Yosef. Lite förvånande för många kanske. Men dessa två har oftast ett fast grepp på musiken som spelas. Musiken som spelas är blandad och Liam har faktiskt också bra koll på svensk musik. Att dessa två hittar en bra musikmix är också nyckeln till den tidigare nämna allsången. Det ska också sägas att Hamse kan vikariera som DJ ibland, speciellt på bortamatcher.

Där har vi det. Nu känner vi spelarna lite bättre. Och blir man inte sugen på att sitta med när allsången drar igång i spelarbussen? eller när Hamse kastar sig in i en historia som ska förvirra sina motspelare? Eller för den delen, när Liam debatterar högljutt med Kalle om en boll var inne eller ute under en övning på en träning?

Men en sak är säker när man lyssnar på Araya beskriva sina vänner i laget, det är en väldigt tajt grupp vi har att göra med, och en grupp som har mycket kärlek och respekt för varandra. Det kommer man långt på i fotboll.

Text: Henrik Pettersson