Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

En pärla till lagkapten

En mittbacksklippa som skapar lugn och stabilitet. En tuff, men schysst lagkapten. En varm människa och även erkänd favoritspelare till en del av våra unga supportrar. Extra stort då defensiva spelare sällan uppmärksammas lika mycket som de offensiva nuförtiden.

Även om laget varit värda många fler poäng än man hittills lyckats ro hem är det svårt att vara missnöjd med vårsäsongen. Hur ser du själv på lagets prestation under vårsäsongen?

Sett över det stora hela har det varit en bra vår, säger Ludde. Jag tycker vi har gjort några matcher där vi har spelat otroligt bra med mycket fart och kvalitet. Sen har vi ju tyvärr några matcher där vi har underpresterat vilket också gjort att vi har lite färre poäng än vad vi önskat, men att ligga på en andraplats efter halva säsongen är självklart väldigt bra! 

Nu har ni varit tillbaka i träning sedan förra måndagen. Hur är formen och stämningen i laget?

Det känns bra tycker jag! Känns framförallt kul att vara igång och träffa grabbarna igen efter uppehållet, säger Ludde och ler stort när han tittar sig omkring. Formen tycker jag verkar vara bra. Många som varit pigga under de första träningarna och tycker det har varit rätt bra fart. Sen får vi väl det riktiga kvittot på hur bra formen är nu när matcherna drar igång. 

Vi var många som satt klistrade framför skärmen och följde lottningen i den svenska cupens andra omgång.
Fantastiskt att vi nu återigen fått ett storlag, publiklaget nummer ett dessutom och har ännu en folkfest att se fram emot på Glysisvallen.
Vad minns du bäst från förra årets svenska cupenäventyr och vad kan vi förvänta oss av Hudiksvalls FF inför kommande match mot Hammarby?

Det bästa minnet jag har från förra året är väl egentligen hela tillställningen i sig. Att få chansen att spela en stormatch på hemmaplan inför så pass mycket publik och dessutom göra en så pass bra prestation som vi gjorde. Det är ju sådana matcher man vill spela jämt, säger Ludde och skiner av glädje.

Vårt mål är att prestera på en så hög nivå som möjligt och fortsätta att spela den attraktiva fotboll som vi vill även mot ett lag som Hammarby. Förhoppningsvis kan det leda till en jämn och rolig match både för oss spelare men även för publiken och alla andra inblandade. 

Vägen till att kunna lottas mot storlag består av vinst i DM och tack vare vinsten där fick vi möjligheten att både möta och vinna över mästarna i Ångermanland, Gottne IF, som vi besegrade med 7-0.
Något som satte oss i poolen för lottningen mot ett storlag.

Idag väntar ännu en viktig match. Semifinal i DM. Vinst idag och vi är ett steg närmare ännu en fotbollsfest i Hudiksvall 2024.

Vad kan vi vänta oss av laget i dagens semifinal mot Bollnäs GIF?

Det är egentligen samma sak som inför varje match. Ni kan förvänta er ett lag som går ut på planen och jobbar hårt för varandra och spelar en fartfylld och rolig fotboll, och som gör allt för att vinna. 

Har du någon hälsning till våra supportrar?

Fortsätt att komma och stötta oss och fylla upp läktaren under hela hösten, så ska vi göra allt vi kan för att bjuda på bra fotbollsunderhållning och resultat som förhoppningsvis leder till en så hög placering i tabellen som möjligt. 

Vi tackar ödmjuka och härliga Ludde för att hans ord inför drabbningen mot Bollnäs GIF.

För Hälsingland – Mot Framtiden