Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

En seger, två förluster och väldigt mycket lärdom

P-19 hade sin första match i Ligacupen, medan P-17 tog sig till Bollnäs för att möta just Bollnäs GIF FF och vårt P-16 gäng välkomnade Östersunds FK på Glysis Sparbanken Arena.

Kalle Ersjons, som även är A-lagstränare i Hudiksvalls FF, ledde P-17 laget på plats då deras ordinarie tränare Patrik Melin inte hade möjlighet att följa med till Bollnäs.

Stort, stort tack till alla som tog sig till Glysis Sparbanken Arena. Härligt också att se föräldrarna som bland annat kom med varm saft i termosar och piassavakvastar ifall linjerna behövde sopas. Kärlek och support!

Foto: strands_if_p07 (Instagram)

P-16

Tränare Jessica Tommila om matchen mot Östersunds FK

Söndagens match mot ÖFK föregicks av många samtal med vaktmästaren på Glysis och med ÖFKs lagledare. Detta då vintern gjorde entré och planen täcktes med snö under natten mot söndag. Snöfallet lättade dock och planen skottades och sopades så att matchen kunde spelas.

Utifrån matchen mot Giffarna hade vi dragit några lärdomar och gjorde därför några ändringar i både det offensiva och defensiva spelet till matchen mot ÖFK. Vi (spelare och tränare) kom överens om tre mål med matchen.

Det första var att ha mer och längre bollinnehav genom att vara noggrannare med framförallt den första passningen efter bollvinst men även genom att förbättra spelbarheten på samtliga positioner i speluppbyggnaden. Ett annat mål var att komma till fler avslut och göra mål och det tredje att vara mer kompakta i försvarsspelet och inte tillåta så mycket spel centralt för ÖFK. Jag tycker att laget gör en mycket fin prestation och att vi delvis når målen vi satte upp innan matchen.

Vi har mer lugn i speluppbyggnaden, vi får till flera farliga omställningar och avslutslägen, vi gör mål efter mycket fin speluppbyggnad och genom att vara mer kompakta förhindrar vi även ÖFKs speluppbyggnad och försök till avslut. ÖFK gör ett fantastiskt fint frisparksmål och vi missar lite i försvaret på två av de övriga fyra målen vi släpper in men det är ändå en positiv trend. Redan efter två tuffa matcher i ligacupen ser vi en fin utveckling i spelet; defensivt och offensivt. Genom ännu fler matcher mot tufft motstånd är jag övertygad om att spelarna kommer att fortsätta att utveckla sina färdigheter på planen. Nästa helg har vi ingen match utan den sista i gruppspelet är på bortaplan mot Falu BS den 3 december.

P-17

Kalles ord om 2-1 vinsten över Bollnäs GIF:

Ett hälsingederby med mycket prestige i potten efter årets DM-final lagen emellan där Bollnäs blev segrare. Det var därmed två laddade lag som ställdes mot varandra.

Huff/Strand tog ledningen redan i den 2:a minuten efter ett fint anfall där Tim Sällvin avslutar på ett tillslag vackert efter ett tidigt inspel av Asmerom Goitom. Huff/Strand lyckas därefter ofta ta sig upp till spelare som befinner sig framför Bollnäs backlinje, men väl därifrån är man inte särskilt effektiva utan man försöker med lite väl tidiga avgörande passningar vilket gör att många anfall rinner ut i sanden.

Bollnäs å sin sida är väldigt raka i sitt spel och bjuder upp till kamp och andrabollar, vilket också gör att de skapar en del situationer som med lite tur hade kunnat leda till en kvittering.

Nu blir det inte så utan istället kan Asmerom bomba in Huff/Strands andra mål i matchen från 25-30 meter i den 69:e minuten. Ett mycket vackert konststycke till mål! Det kom lägligt med tanke på att Bollnäs inledde andra halvlek starkt och lyckades skapa ett visst tryck mot Huff/Strands mål. 2-0 målet innebar lite arbetsro fram tills Bollnäs reduceringsmål i den 79:e minuten. Därefter blir det ett jagande och det skapas situationer som hade kunnat leda till en kvittering. Nu blir det inte så utan HuFF/Strand lyckas freda sig och drar därmed det längsta strået denna gången.

Nästa och sista matchen i höstens gruppspel spelas den 4:e December klockan 13:00 hemma på Sparbanken arena mot Forssa BK. Välkomna att stötta våra grabbar då!  

P-19

Tränare Meho Medic om matchen mot GIF Sundsvalls P-19

I helgen spelade vi en tävlingsmatch med ett P19 i Hudiksvall. Det var för första gången på flera år som det hände och det var en värmande känsla även om det var november och kyliga vindar på Glysis. Generellt är detta en grupp med spelare som håller på att bilda ett lag som ska spela P19 nationell säsongen 2023 och inte har spelat tillsammans tidigare. Vi har tränat tillsammans några veckor och skapar relationer till varandra både på och utanför planen. 

Vår första match tillsammans bjöd på tufft motstånd och vi var överens om att vi ska spela matchen med fokus på prestation och inte ett slutresultat vilket jag anser att vi lyckades med. Det finns många detaljer i våra relationer på planen att utveckla men spelarna ska vara nöjda med hur de genomför matchen i stort. En klar förlust denna gång men vi var överens om att det vi gjorde var nåt vi kunde bygga på och att vi ser fram emot nästa match.