Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

En skärpning i andra säkrade vinsten i Borlänge

Det är glada miner i bakgrunden när vi når tränare Kalle Ersjons på en skakig linje från bussen någonstans i de djupa dalaskogarna.

-Det var bra sång efter matchen. Jag tror vi kommer gå stärkta ur detta, säger Kalle efter den målmässigt oväntat jämna matchen borta mot Kvarnsveden.

Tränarkollegan Pelle Lindberg menar att det var en speciell första halvlek.

-De krigar på som fan. Och probemet blir att vi går ner lite i deras tempo också. Allt går långsamt för dem också, redan från start men speciellt efter 1-0. Och då blir man frustrerad och lägger fokus på domaren istället.

Kalle är inne på samma spår och menar att första halvlek blir hackig. Ett exempel är att det inte fanns bollkallar på plats, vilket medförde att det tog lång varje gång bollen lämnade planen. Det blir inget flyt i matchen, och en matchbild som Kvarnsveden vill ha. Men Kalle är också klar med att detta är fotboll och att de hade kunnat göra det bättre också.

Han håller med sin tränarkollega om att det blev lite frustrerat i första halvlek.

-Det pratade vi om i paus, och det tycker jag är en styrka. Att alla var eniga om att nu måste vi gå ut och ha fokus på våra grejer. Så vi går ut direkt i andra och sätter tempot och jag upplever det som att det inte är många gånger de är över halva planen med kontroll i andra.

Både Kalle och Pelle menar att de kanske borde haft något mål till i matchen. De hade en hel del chanser som hade kunnat resulterat.

Men tre viktiga poäng iallafall!

-Ja exakt, säger Kalle. Och det finns inga usla lag i den här serien. Ger man lite utrymme och bollen studsar lite rätt då kan det hända mycket i fotboll. Men jag tycker det här är en styrka. Att vi kunde vända på matchen. Det tar vi med oss i ryggsäcken.

Han menar också att Kvarnsveden kunde gå in i matchen avslappnade. Ingen förväntade sig att de skulle ta någon poäng i denna match och de går ju in i matchen med en poäng.

Kalle tycker inte det finns något speciellt rent taktiskt att ta upp från matchen. Spelarnas prestation var också jämn även om han lyfter fram mittbackarna och Hamse Nuur lite extra. Mittbackarna gjorde det bra i duellspelet och Hamse gör framförallt en bra andra halvlek. Dessutom sticker såklart Araya ut med sina två mål. Men överlag tycker Kalle att det är en jämn prestation över hela laget.

Nu laddar laget upp för en intensiv spelperiod som börjar redan på tisdag med den viktiga DM-matchen mot Strand.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott