Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

En stjärna i det dolda – Henrik Pettersson

Vi är stolta över att få presentera en av årets bästa värvningar, vår skribent och idéspruta Henrik Pettersson. En ödmjuk och fantastiskt duktig kille som ni säkert känner igen från engagemanget på våra matcher, hemma och borta, men framför allt för de många texter han förgyllt Hudiksvalls FF´s hemsida och våra supportrars dagar.

Fotbollssäsongen är över, men det är ändå full fart bakom kulisserna i Hudiksvalls FF´s härliga värld. Vi träffar den alltid glada och trevliga Henrik mellan alla måsten.

Hej Henrik, riktigt roligt att ha dig med på Hudiksvalls FF´s resa. Hur kom du in i supporterskapet och arbetet för HuFF?

Jag har faktiskt tidningen Ljusnan att tacka för båda. Och min pappa. Jag har i och för sig alltid haft ett stort fotbollsintresse, men det var inte förrän jag jobbade en kortare period på Ljusnans sportavdelning som intresset för lokalfotbollen något oväntat blev till en passion. Finns inget bättre än att åka runt på Hälsinglands alla idrottsplatser där det fortfarande spelas RIKTIG fotboll, inte den där internationella fotbollen som helt flippat ut. Ofta är min pappa med och vi tråkar ut alla runt omkring oss med analyser om Rengsjös vänsterback eller Kilafors höstform.

Intresset för HuFF specifikt växte fram ju mer man lärde som om klubben. Det är en oerhört sympatisk klubb med goda värderingar och ett lokalt tänk. Samtidigt som klubben har stora ambitioner.

Under flera år så missade jag knappt en hemmamatch och åkte även på en del bortamatcher, och då tänkte jag att det skulle vara kul att ta nästa steg och engagera mig i klubben på något sätt. Frågan var bara vad jag skulle göra, och eftersom jag har lite erfarenhet från att skriva så blev det så!

VAD ÄR DET SOM DRIVER DIG TILL ATT LÄGGA NED HUNDRATALS IDEELLA TIMMAR PER ÅR PÅ ATT FÖRA HUDIKSVALLS FF FRAMÅT?

Nu har det ju inte varit så länge för mig ännu men det som driver mig är att det är det roligaste jag vet helt enkelt. Sedan är det faktiskt något jag får energi av att göra. Jag önskar att alla kunde få träffa dessa underbara människor som arbetar för klubben. Det är mycket inspirerande människor att ha att göra med.

Tack vare dessa människor så är jag också helt övertygad om att klubben kommer återvända till division 1 och det tåget skulle jag gärna vilja vara med på!

OM DU DRÖMMER FRITT, VAR BEFINNER SIG HUFF INOM EN KOMMANDE 5 ÅRS PERIOD PÅ DET SPORTSLIGA OCH PÅ DET MEDIALA PLANET?

Om 5 år tror jag uppriktigt att vi är tillbaka i division 1 och har under ett par år stabiliserat oss i tabellens mittskikt. Vi har just nu en väldigt spännande grupp spelare som kommer ta stora steg de nästkommande åren. Får den truppen vara intakt så håller den snart en bra division 1 klass. Får den inte det så har jag stor respekt för det jobbet sportgruppen gör, och tror att vi ändå kommer ha ett slagkraftigt lag.

På det mediala planet så känns det som att vi bara är i början av något. Det finns många roliga ideer och planer som jag tror kommer öka intresset för klubben.

VAR SKA MAN VÄNDA SIG OM MAN VILL VARA DELAKTIG I SKAPANDET AV DEN RESAN FRAMÅT?

Vem som helst i HuFF. Det finns något att göra för alla och varje ny person är värdefull!

SIST, MEN INTE MINST. HAR DU NÅGON HÄLSNING TILL ALLA HUFF SUPPORTRAR?

Engagera dig! Vi börjar redan se att supportrar har börjat organisera sig och har startat fanklubbar vilket är jätteroligt!

För att ta nästa steg så behöver vi fler som engagerar sig. Det finns många sätt man kan göra det på, om det så är att ställa sig i klacken och heja fram laget, att bli medlem i klubben, att sponsra med sitt företag, eller att hjälpa till på annat sätt i klubbens arbete.

Hudiksvalls förenade fotboll är en oerhört sympatisk klubb som kämpar för Hudiksvall och Hälsingland. Klubben drivs framåt av mycket duktiga och engagerade människor som välkomnar alla med öppna armar. Det mottagandet jag fått har varit otroligt!

För Hälsingland – Mot Framtiden!