Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Filiph hoppas att laget fortsätter på den vinnande vägen

En lurig bortamatch väntar i helgen. För motståndet står Kungsängen. Ett lag som visserligen inte har den bästa formen, men som inte lär sakna motivation i matchen då de kämpar för att hålla sig kvar i serien. Vi ville prata upp matchen med förra årets bästa fotbollsspelare i Hälsingland, Filiph Ededal.

Regerande silverbollenvinnare Filiph Ededal är avstängd i matchen mot Kungsängen. Men tur i oturen är att han varit lite småkrasslig under veckan och inte kunnat träna. Så det var ändå en ”bra” match att vara avstängd. Men det har varit en omställning från att ha två lediga timmar per dag till att inte ha något att göra. Så han har fått spendera veckan som en vanlig människa, med Netflix och soffhäng.

Någon speciell serie du kan tipsa om?

-Ja, jag kollar på animal kingdom just nu. Det handlar inte om djur om man tror det. Handlar om en familj och lite brott och så. Den är rolig och spännande.

Man kan ju hoppas att lördagens match bara blir rolig och inte spännande. Filiph hoppas vara på plats och se matchen och ser fram emot en intressant match. Han har ganska bra koll på motståndet, speciellt då vi hade sådana problem med dem förra säsongen. Han vet att de har några skickliga spelare och underskattar inte motståndet. Om de har sin dag så blir det en tuff match.

-Men jag kommer ihåg vårens möte. Då hade vi inte riktigt fått igång spelet men i den matchen släppte vi bara på och spelade bra och skapade mycket lägen. Allt kändes väldigt bra i den matchen kommer jag ihåg.

Filiph har med sig en bra känsla även från förra helgens match mot Skiljebo. Och den första frågan är ju; har det vänt nu?

-Ja, alltså, svår fråga. Jag tycker vi var ju i en väldigt bra period under våren och mot Sandviken och Bollnäs. Sen har det blivit lite tuffare. Men mot Skiljebo så tycker jag att försvarsspelet satt mycket bättre. Det är väl det som var skillnaden mot innan. Och att vi skapade en massa lägen.

Man skulle kunna hävda att matchen var lite som säsongen i stort. Höga toppar och djupa dalar. Riktigt fina sekvenser men även en del bristande passningsspel. Filiph förstår tanken.

-Ja exakt, men Skiljebo är ett bra lag också. Det visste vi. När vi mött dem har vi alltid varit nedtryckta i perioder. Men det fanns också mycket ytor att kontra på när vi vann bollen, de hade ju typ två backar kvar bara ibland. Så Araya, Cihan och Acke fick springa mycket och det gjorde de bra.

Han håller med om att vi några tillfällen hade problem i uppspelen och att vi tappade en del boll i farliga lägen. Skiljebo spelade också i stort sett man-man vilket försvårade uppspelen, men skapade som sagt även ytor för våra anfallare när vi väl kom förbi pressen.

Filiph har även i år varit solklar i laguppställningen och har tillsammans med Araya spelat mest i laget. Han är även nöjd med sin säsong och jämför den med förra säsongen. Han skickar även ett extra plus till fysio Lina som hållit honom frisk dessa två säsonger.

Är det surt nu då, när Araya går upp i ensam ledning i spelade matcher denna säsong?

-(Skratt) Nej då, han kommer bli avstängd snart! Han har två gula och kommer att dit på att han bråkar med domaren eller något!

På frågan om det kan bli silverbollen igen för honom så svarar han att det kan bli svårare i år. Frågan mynnar ut i en diskussion om vem som är aktuell i år, och vi landar i att de flesta i laget borde ha chans i år.

Förhoppningsvis kan det bli en extra morot att ta några extra löpmeter under hösten. Gärna med en början på lördag.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott