Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Första segern för HuFF

HuFF tog säsongens första trepoängare när man på lördagen besegrade gästande FC Gute med 2–0 (1–0) hemma på Sparbanken Arena, en seger som dock satt mycket långt inne.

I hemmapremiären mot Österåker för två veckor sedan tappade HuFF lite onödigt två poäng när gästerna kvitterade med matchens sista spark. Sett till matchens alla minuter mot Gute kan man säga att HuFF fick ”tillbaka” de två missade poängen, för i ärlighetens namn var Gute värt minst den ena poängen.

Men gotlänningarna, som inlett serien med två förluster och noll gjorda mål, visade upp en provkarta på varför målnollan fortfarande är intakt. I Lamin Touray hade man en toppforward som ständigt satte hemmaförsvaret i hårt arbete och redan i den sjunde minuten var det mycket nära 0–1. Men Tourays skott smet strax utanför debuterande hemmamålvakten Andreas Molins högra stolpe.

Det gjorde den även efter en dryg halvtimmes spel, men då hette skytten Ossian Ogestad.

HuFF fick inte något alls att stämma under den första halvlekens inledning, men i den 39:e minuten skapade man i alla fall en bra målchans då Araya Zerai kom igenom, men avslutet blev tamt och Daniele Filippi i Gutes mål hade inga problem med att rädda. Det gjorde han dock inte minuten senare då Jesper Lindholm fick skottläge strax utanför straffområdet och mittfältaren krutade in 1–0, ett mål som inte alls kändes rättvist i det läget.

Lamin Touray fortsatte att ställa till det för HuFF-försvaret, och redan innan matchuret hade tickat en minut av andra halvlek hade Gute-centern ett avslut i Molins högra stolpe.

Spelmässigt blev det en liten skärpning från hemmalagets sida efter paus, men fortfarande är det många kuggar i HuFF-maskineriet som inte fungerar som det ska. Gute jagade en kvittering, som i så fall skulle ha inneburit säsongens först mål och tillika säsongens första poäng. Men ineffektiviteten fortsatte att spela – i första hand Touray – ett spratt och för tredje matchen i rad lämnade Gutes spelare planen utan att ha gjort mål.

Mål det gjorde däremot Araya Zerai i den 95:e minuten då inhopparen Siye Abera, först stoppade ett Guteanfall och sedan frispelade Zerai som hade ett tomt mål att rulla in 2–0, och tre sköna – men kanske inte helt rättvisa – poäng kom in på hemmakontot.

Gute får fortsätta att jaga mål och poäng, medan hemmalagets tränarduo Pelle Lindberg och Kalle Ersjons efter två raka kryss nu får lite arbetsro fram till nästa match som spelas nästa lördag, då mot IFK Uppsala på bortaplan.

Text: Christer Stridh – Foto: Peter Scott