Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

From USA with love

Alla minns vi Gustaf Rosengren med kärlek. En härlig kille fylld av glädje, energi och med en ödmjuk, men enorm vinnarskalle. Nu återfinns han i USA för studier och fortsatt fotbollskarriär.

Påminn oss gärna om vad det är du studerar och hur det kom sig att du lämnade Hudiksvalls FF för studier i USA?

Jag studerar en inriktning i ”business” i kombination med fotboll. Anledningen till att jag valde att flytta till USA och allt vad det innebar, berodde på en rad olika anledningar. Exempelvis ville jag utforska något nytt, och sedan sökte jag även efter att få kombinera en utbildning i toppklass, med hög kvalité av fotbollsutövande och där skulle jag väl säga att USA med sina universitet och möjligheter, är unika.

Hur har din vistelse i USA varit än så länge?

Så här långt har det var varit väldigt bra. Det har tagit ett tag att acklimatisera sig vid temperaturskillnaden, att konstant behöva prata engelska och liknande, men det har tagit sig och jag mår väldigt bra.

Utöver fotbollen och studierna, vad mer är prioriterat och är viktigt i Gustaf Rosengrens vardag?

Det är en fråga som är lite svår att svara på då både fotbollen och studierna tar upp en enormt stor del av mitt liv, men jag skulle väl säga att handlar om att vara en bra person gentemot mina medmänniskor och socialisera mig själv då jag fortfarande är i en väldigt färsk miljö. Självklart är det viktigt för mig att följa grabbarna och se hur de presterar resterande av säsongen också!

Du följer fortfarande HuFf och alltid stöttat laget och killarna på distans. Vari ligger nycklarna till denna så tidiga framgång för detta nysatta och unga lag i dina ögon?

Jag tror att det handlar om dynamiken och kemin som finns i laget. Alla står upp för varandra och det finns en ömsesidig respekt gentemot samtliga i omklädningsrummet. Jag tror även att den blandning som finns med majoriteten unga och hungriga spelare, samt de lite mer rutinerade, har visat sig vara en nyckelfaktor.

Vilket är ditt drömscenario de närmaste säsongerna för Hudiksvalls FF?

I mina ögon är drömscenariot definitivt att HuFF går upp i divisionerna och håller kvar vid att ge unga spelare chansen, samtidigt som man vill se spelare ta steget upp i Allsvenskan eller ut i Europa. Det hade varit otroligt.

Ordet är ditt, vad vill du framföra till dina tidigare lagkamrater inför de kommande, mycket viktiga matcherna där varje match är en final:

I skrivande stund är det fem matcher kvar, fem finaler. Jobba för varandra, offra er och kriga. Se framför er hur ni står som seriesegrare, ha visionen och jobba för att göra den till verklighet. Är det något lag som ska upp till Ettan är det fanimej ni, inga andra. Kriga sista biten så att ni kan pusta ut med huvudet högt när ni står klara för uppflyttning!

Tack Gustaf, för din energi, för ditt engagemang, för att du är du!