Gefle IF – Hudiksvalls FF 2-1

Motståndet

Klassiska Gefle IF är länets bästa lag och vann föregående säsong division 1 norra och tog sig därmed tillbaka till superettan. Detta med hjälp av flera spelare och ledare med kopplingar till Hudiksvalls FF. Laget har spelat 6 träningsmatcher i år och har 2 vinster, 3 oavgjorda, och 1 förlust.

2–1 (2-0)

21´1–0 Anton Lundin

30´2–0 Självmål

61´2-1 Oscar Faulds (assist Jesper Lindholm).

Matchen

Det märktes direkt att motståndet var ett snäpp upp jämfört med vad Hudiksvalls FF stött på hittills på försäsongen. Gefle var bra i första halvlek och dominerade spelet. Men det är bara förväntat när det skiljer två divisioner mellan lagen. Och det ska läggas till att Gefle inte skapade många klara målchanser. Och att våra grabbar stack upp vid något tillfälle och skapade några halvchanser. Men att det stod 2-0 i halvtid speglade ändå matchbilden.

I andra halvlek var det dock svårt att se vilket lag som spelar i division 2 och vilket som spelar i superettan. Hudiksvalls FF tar över spelet och skapar flera bra lägen. I minut 61 kom helt naturligt också reduceringen. Jesper (för dagen högerytter) stod för inspelet och Oscar Faults hinner före sin försvarare med en tå och stöter in bollen. Tre poäng på två halvlekar nu för vår nya ”målpetare”. Han nämnde att han var en poängspelare i intervjun vi gjorde med honom, och det verkar inte vara en överdrift.

Sedan blev det dock inga fler mål. Men spelarna tar säkerligen med sig en bra känsla från matchen. Man fick testa på spel på högre nivå och efter en lite trevande start så kom man in i det och spelade jämt med Gefle. Det kan inte heller sägas att det var en avslagen träningsmatch. Tempot var stundtals bra, det small i närkamperna och känslorna flödade.

Tränare Kalle Ersjons om matchen

“Vi ville ligga kompakt. Vi har jobbat med vårat låga försvarsspel. Och det tycker jag vi gör jättebra. Sedan kan vi bli bättre när vi vinner bollen i det lägre försvarsspelet.

Vi pratade innan om att ta fram ”tävlingsdjävulen” lite innan matchen. Vi har många spelare som är snälla, fina och duktiga fotbollsspelare. Men det gäller att slå på när man kommer ut på plan, vilket de gjorde jättebra. Men det är lätt när man går in på Gavlevallen att göra det, det måste också ske i kanske lite mindre matcher i serien så det ska vi jobba med”.

Nästa match

Nästa helg är det hemmamatch igen. 18 mars kommer nämligen tippade toppkollegan Sandvikens AIK FK på besök på Sparbanken arena.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott