Hamse tror fortfarande på toppsatsningen

Två lag en placering från varandra i tabellen där båda har målet att göra en satsning mot toppen. På lördag möter Hudiksvalls FF tuffa Skiljebo SK på hemmaplan och det är ett möte där båda lagen är i desperat behov av poäng. Vi hörde av oss till Hamse Nuur för att kolla pulsen inför matchen.

Hamse berättar att de pratat en hel del sedan förra omgångens match mot Karlberg. De har gått igenom matchen och Hamse menar att det inte är något konstigt egentligen att det inte gick riktigt som de ville i den matchen, utan det är sådant som händer i fotboll.

-Men i en serie så behöver man plocka poäng borta. Jag upplever att det är det vi haft problem med. Men man kommer aldrig gå igenom en säsong utan svackor. Och då gäller det att man tar fram vinnarskallen. Så kanske man vinner med uddamålet istället.

När vårsäsongen var slut så låg Hudiksvalls FF tvåa och Hamse kände då att de hade laget för att ta hem serien. Han tycker fortfarande att de har det bästa laget, men det räcker inte alltid i fotboll.

Ni kanske kan spela lite mer avslappnat nu när det är några poäng upp?

-Ja och jag tror det är så vi kommer få det bästa spelet. När man är avslappnad och inte tänker på yttre faktorer. Jag tänker att vi inte ska tänka så mycket på vad som är på spel utan gå ut och spela vårat spel och göra det som krävs.

Hamse har inte på något sätt gett upp. Han vet att många tror att det är kört nu, men han anser som sagt att Hudiksvalls FF fortfarande har det bästa laget. Han tillägger också att i fotboll kan allt hända. Nu ska de bara göra det bästa av situationen och köra. Sedan återstår det att se hur det slutar.

-Det är bara att plocka fram den där vinnarmentaliteten vi hade på våren. Och bara köra järnet. För gör vi det då kommer resten att sitta bara vi ger hundra procent.

Sin egen säsong har liksom för laget inte blivit som han önskat riktigt då han som de flesta fotbollsspelare på denna nivå gärna hade spelat mer.

-Men jag känner mig i bra form och mitt självförtroende har inte påverkats någonting. Jag känner att jag skulle vara en startspelare i de flesta lagen i den här serien. Även om jag inte startat så mycket som jag velat så har jag alltid kört hundra procent på träningarna och försökt ge positiv energi till grabbarna. För mig så handlar det om konkurrens och det är tränarna som tar ut laget. Det enda jag kan göra är att köra på.

Om lördagens match säger Hamse att Skiljebo är ett bra lag men att han och hans lagkamrater har revansch att utkräva.

-Vi vill visa folket i Hudiksvall att det där de såg mot Uppsala var verkligen inte vi. Mot Skiljebo tror jag det är många som vill visa att det inte är så där vi spelar fotboll liksom.

Utifrån så har det sett ut som att det saknats lite självförtroende i de senaste matcherna. Intevjun med Hamse gjordes dagen innan DM-triumfen mot Iggesund. Han säger att han tror att en vinst i finalen skulle höja självförtroendet enormt bland spelarna. Och vara något som skulle höja hela laget.

Laget vann sedan titeln och gjorde en solid insats. Nu hoppas vi Hamses spådom slår in och spelarna går ut mot Skiljebo med huvudet högt.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott