Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Hedersfanebärarna – våra samarbetsföreningar

Vi är dem och de är vi.

Vi vill hylla alla våra samarbetsföreningar fyllda av eldsjälar som lägger ned ett enormt arbete för att våra ungdomar och respektive seniorlag ska få bästa möjliga förutsättningar att uppleva den härliga fotbollsgemenskapen, motionera, slå ett slag för friskare människor i vårt samhälle.

Alla dessa föreningar och människor som verkar i dem är värda all eloge.

Vi hade äran att ha några representanter på plats i lördags, som bar fanorna; Landskapet, Staden och Laget.

Vi presenterar dem i bokstavsordning:

Bjuråkers GIF:

Representant kunde tyvärr inte vara på plats.

Klubben bildades den 26 november 1952. De hade ett damlag som spelade i Sveriges högsta division 1978. Fotbollssektionen låg vilande under några år, men blev åter aktiva år 2020. Nu har de endast ett herrlag som spelar i division fem.

Hemsida: https://www.laget.se/Bjurakers-GIF-Fotboll/

Enångers IK:

Representant kunde tyvärr inte vara på plats.

Enångers IK är en fotbollsförening som har över 100 st ungdomar i träning på fina Brovallen. Grundades 1923

Hemsida: http://www.enangersik.se/

Forsa IF:

Representerades av: Två ungdomsspelare, Sofia Nilsson och Uffe Persson

Verksamheten består av 11 lag, Nio stycken ungdomslag och två herrlag.

Hemsida: https://www.forsaif.se/

Högs SK:

Representerades av : Ordföranden Henrik Numelin

”Högs SK är en förening som växt mycket de senaste åren och startat flera nya lag. De har denna säsong haft lag igång på barn- och ungdomssidan i åldrarna 5-15 år för både killar och tjejer. Föreningens fokus är på barn- och ungdomsfotbollen även om de sedan ett par säsonger har ett seniorlag på herrsidan och denna säsong även startat upp ett damlag som nästa säsong siktar på seriespel.

Föreningens ambition är att ge alla möjlighet att delta och känna sig välkomna i föreningen genom att premiera glädje, prestation och insats snarare än uppsatta mål och resultat. Det ska vara roligt att delta och spela fotboll och barn och ungdomar ska kunna göra det på sin egen nivå och utifrån egna förutsättningar.

All verksamhet bedrivs på den egna anläggningen Kungsvallen i Hög vilket skapar en familjär känsla och en känsla av tillhörighet och de så kallade “Högsandan”, som betecknar en anda av glädje, delaktighet och gemensam styrka.”

Hemsida: https://www.svenskalag.se/hogssk

Iggesunds IK:

Representerades av: Mikael Andersson

”Vi i Iggesund strävar efter att jobba i samma anda som vår egna legend Sture ”Frobbe” Froberg. I över 40 år hängav han sig helhjärtat åt ungdomarna i Iggesund och stod alltid på de svagas sida. En av hans många goda gärningar utspelade sig när dåtidens styrelse nekade damlaget nya matchtröjor.

Då ställde ”Frobbe” upp och betalade dessa ur egen ficka. Sture gick bort sommaren 2011 men vi i Iggesunds IK ska göra vårt yttersta för att se till att hans minne och gärningar lever vidare. Inte bara i ord utan också genom handlingar.”

Hemsida: https://www.iggesundsik.se/start/?ID=31680

Näsvikens IK:

Kunde tyvärr inte närvara pga sjukdom

”Näsvikens IK har två st damlag som spelar i div2  resp div 3. På herrsidan även där två st lag i div 4 resp div 6

På ungdomssidan har vi 6st lag i åldrarna 8-15 år. Vi har även skidverksamhet med en kanonfin anläggning med konstsnö.”

Hemsida: https://www.laget.se/nasvikensik

Strands IF:

Representerades av: Putte Melin, tränare för P-16 nationell

”Vi vill skapa bästa möjliga förutsättningar för våra spelare till att utvecklas som människor och som fotbollsspelare. Vi vill skapa en ”Vi-känsla” i föreningen.
Att så många som möjligt ska spela fotboll, så länge som möjligt är en väldigt viktig fråga för oss. Vi är övertygade om att det kommer ge Strands IF Fotboll ett ännu starkare A-lag bestående av skolade fotbollsspelare, med hjärta för föreningen och som även fortsättningsvis är goda förebilder för alla ungdomar i Strand.”

Hemsida: https://www.laget.se/Strands_IF_Fotboll

För Hälsingland – Mot Framtiden!