Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Hudiksvall – En stad värd att kämpa för

Inför den kommande matchen mellan Hudiksvalls FF och AIK i den Svenska Cupen har det pågått ett stort engagemang och kamp för fotbollsstaden.

AIK som ska ha all eloge för att de på bästa möjliga sätt ville kompensera Hudiksvalls FF vid en önskad flytt av matchen till Friends Arena i november. AIK sände en förfrågan till HuFF och SvFF om flytt.

Bakom kulisserna har ett hårt arbete utförts där styrelsen valde att tydligt beskriva för AIK vår önskan om att spela i Hudiksvall 2022-08-31. SvFF avslog senare AIK´s begäran om flytt av matchen.

Allt har skötts gentlemannamässigt och i vänligt samförstånd, man måste även förstå AIK´s sportsliga behov med ett mycket tufft matchschema.

Dock kände styrelsen att staden är värd att kämpa för och att vi absolut vill ha folkfesten här i Hälsingland med med Hudiksvall i händelsernas centrum.

Även vädret har varit ett orosmoment då den planerade arenan är känslig vid alltför mycket regn.

Många timmar har spenderats i förhandlingar, mötesrum och kontroll av arenan för att slutligen landa i att:

HUDIKSVALL HAR EN HÄRLIG FOLKFEST ATT SE FRAM EMOT!

Håller vädret i sig kommer nytt biljettsläpp att ske inom kort. Håll dig redo i så fall, för trycket efter fler biljetter är väldigt stort och för rättvisans skull är det först till kvarn som gäller.