Hudiksvalls FF – Bollnäs GIF FF 5-2

Motståndet

Skilda världar då Hudiksvalls FF är nyss hemkomna från ett lyckat träningsläger i Spanien medan Bollnäs precis börjat träna på stor plan. Bollnäs är ett lag som de flesta som intresserar sig för fotboll i Hälsingland har koll på eftersom de länge tampats med Hudiksvalls FF om att vara landskapets bästa lag. Förra året nådde man positivt kval till division 2 där våra kommande motståndare i serien Viggbyholm blev för starka.

5–2 (3–2)

20` 0–1 Ibrahim Hussein, straff.

21` 1–1 Sebastian Bergman, assist Oscar Faulds.

29` 1–2 Martin Nilsson.

41` 2–2 Axel Näsholm, assist Sebastian Bergman.

42` 3–2 Oscar Faulds, assist Araya Zerai.

68` 4–2 Andreas Smedbakken.

70` 5–2 Andreas Smedbakken, assist Araya Zerai.

Matchen

Tränare Pelle Lindberg om matchen

“Jag tror vi var lite sliten efter den här veckan. Ser man till det så gör vi en helt ok match. Vi blir lite ihåliga ibland och det är så deras mål kommer till. Oscar gör en bra första match. Och kan Bergman och Bakko hålla i det här snittet så ser det väldigt bra ut. Sedan kom ju Strandgrabbarna in och gjorde det väldigt bra.”

Nästa match

Nästa helg väntar årets första bortamatch. 11 mars möter man nämligen Gefle borta kl 14:00.

Nästa hemmamatch är 18 mars kl 13:00. Motståndare då är den tippade toppkonkurrenten Sandvikens AIK.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott